Ceza ve ödül!

Düzenleyen:
Ceza ve ödül!

SPOR Haberleri

Üç puan üç golle alındı ama galibiyetten daha fazla kazanımlar vardı. Kayıp Sofiane Feghouli müthiş döndü, futboluyla ilerisi için umut verdi, teknik ekip yoklukta yeni taktikler geliştirdi

Galatasaray, Kayseri deplasmanında hayata döndü. Fenerbahçe derbisi, Disiplin Kuruluna sevkler, ardından gelen cezalar, TFF ve MHK ile yaşananlar büyük bir gerilime sebep olurken Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke yenilgisi sonrası rakip Kayseri'ydi. Cimbom'da eksik de çoktu, pek moral de yoktu! Muhtemel bir kayıp kapanması zor daha da derin yaralar açacaktı. Takımın önemli gücü, motivasyonu teknik direktör Fatih Terim de yardımcısı Hasan Şaş da cezalıydı. Rodrigues, Donk, Ndiaye ise derbide ağır fatura ile karşılan isimlerdi. Sezonu forvetsiz idare eden Aslan'da Eren Derdiyok da Kayseri'ye götürülmemişti. İşte böylesine negatif bir tabloda pozitif sonuç çıkarken tabela dışında da kazanımlar söz konusuydu. 

Planlar tuttu

En çok para kazanan (3,850 milyon avro) ancak sahada aldığı paranın karşılığını veremeyen bir Feghouli vardı. Gerek sakatlığı, gerek formsuzluğu sebebiyle süre alamıyordu. Ancak o Cezayirli Kayseri deplasmanında kilidi açan kalite dolu hareketleriyle işi bitiren isim olarak öne çıktı. Maç sonunda da hocasının kendine güvenmesi gerektiği mesajını verip sorumluluk aldı. Takım genelinde ise mücadele gücü elde etmesine rağmen rakibe baskıyı bırakmayan bir Aslan vardı. En belirgin değişiklik ve çözüm ise taktikteydi. Terim ve ekibi, 3-5-2 taktiğiyle ortayı güçlü tutup zayıf rakibi Kayseri'nin işini bitirdi. Bu planın üç oyuncunun cezası bitene kadar da devam etmesi söz konusu. 

Onyekuru taktiği sevdi

Sarı-kırmızılı takımın yeni transferi Henry Onyekuru, Kayseri maçında deyim yerindeyse kimlik beyanı verdi. Defansın arkasına atılan toplarda sürati ve son vuruş tekniğiyle dikkat çeken 21 yaşındaki Nijeryalı oyuncu rakip fileleri iki kez havalandırdı. Onyekuru, kalabalık (5'li) orta sahanın kendini daha etkin kıldığı görüşünde. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...