'Bize kılıç çekilmemiş, savaş açılmış'

Düzenleyen:
'Bize kılıç çekilmemiş, savaş açılmış'

SPOR Haberleri

“Biz haksızlık ile yürüyemeyiz. Bu hukuksuzluk ya düzelir ya da Türkiye Futbol Federasyonu görevinden çekilir. Bu kadar açık ve net.“

Son olarak Fatih Terim’in cezasını toplam 10 maça çıkaran, kulübe para cezası ve başkan Mustafa Cengiz’e de 60 gün hak mahrumiyeti cezası kesen Türkiye Futbol Federasyonu cephesine Aslan öfkesi devam ediyor. Dün olağan Divan Kurulu Toplantısı vardı. Başkan Mustafa Cengiz tepki ve eleştirilerini daha da ileri boyutlara götürdü. “Bu HUKUKSUZLUK ya DÜZELİR ya da FEDERASYON GÖREVDEN ÇEKİLİR. Bu kadar açık ve net. Biz haksızlık ile yürüyemeyiz” diyen Cengiz “Asaletine, duruşuna, uygun olarak belli duruş sergilememize rağmen saldırılar azalmadı. Artı cezalar verildi. Ben bir tek şeye üzüldüm, protokole giremiyorum. Locamda da izleyemeyeceğimi öğrenince çok üzüldüm. Ben Galatasaray’dan ayrılamam” ifadesini kullandı. 

F.Bahçe’ye gönderme

“Küfürlerle, ağır sözcüklerle konuşmayız. Bizim aldığımız kültür, genetik kodlarımızdaki duruşla cevap veririz” ifadesini kullanan Mustafa Başkan “Yoksa bizim jargonumuz rakip kulübün resmi sitesinde kullandığı lümpen sokak jargonuna döner. Biz camiamızın hiçbir ferdine laf söyletmeyiz. Dünya çapında marka olan Fatih Hocamıza yapılan saldırıyı kınadık ama bundan sanırım bir şey anlamadılar. İkinci başkan düzeyinde konuşuldu. Ben muhatap almak istemedim” diyerek Fenerbahçe’yi işaret etti. Cengiz “Biz haksız eleştirilerin hepsine yanıt veremeyiz. Biz, çok özür dilerim, belli hayvan türleri ile hayvan olamayız” dedi. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Türk futbol tarihinde görülmemiş cezaların uygulandığının altını çizdi.

Maalesef yanılmışız

Tahkim Kuruluna çok iyi bir savunma yapmalarına rağmen istediklerini alamadıklarını söyleyen Mustafa Cengiz “Biz gücün aydınlık tarafındayız. Yaptığımız savunmalarla tahkimin bozacağına inanıyorduk. Tahkim en sert cezayı iki futbolcumuza onayladı. Yetmedi, sözlü açıklamalarımıza Schalke maçımızdan önce bize ceza verdi. Bunun negatif etikleri oldu. Biz efendice yaptığımız uyarıyı pasiflik, becerisizlik olarak değerlendirildik. ‘Bize kılıç çeker gibi hal var’ dedik. Yanıldığımızı gördük. Maalesef bize kılıç çekilmemiş, savaş açılmış. Tahkim ve Disiplin Kurulu son kararları bunu gösterdi. Yapılan bu haksızlığın karşısındayız. Bu hukuksuzluk ya düzeltilir ya da Federasyon görevden çekilir. Bu kadar açık ve net. Biz haksızlık ile yürüyemeyiz” dedi. 

Hedefinize ulaşamazsınız

 

Başkan Mustafa Cengiz, bugün itibariyle borç-alacak farkının 1 milyar 226 milyon TL olduğunu açıkladı. Son 3 aydaki zararlarının 117 milyon TL olduğunu belirten Cengiz, “Bir rakibimizin zararı 170 milyon TL, diğer rakibimizin zararı 350 milyon TL. UEFA’nın Galatasaray’a yeniden ceza vermesi için dua edenlere, dilekçe yollayanlara, telefon açanlara, kendi kişisel ilişkilerini Galatasaray aleyhine kullananlara sesleniyorum; hedefinize ulaşamayacaksınız. Biz aleyhimize yapılacak her karardan şampiyon olmuş gibi UEFA’dan bedelini alırız” diye konuştu. 

TEPKİ SÜRÜYOR
Kahpece tokatlar!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, divan kurulu toplantısı öncesi kulübün resmî sitesinden yazılı bir açıklama yaptı. İşte o açıklamanın özeti; Galatasaray gibi değerli markayı, içinde bulundukları kurum ve pozisyonlardan elde ettikleri resmî ya da medyatik gücü kullanarak, kişisel fanatizmleriyle, Galatasaray’ı yıpratmaya, cezalandırarak zarar vermeye çalışanlar, sadece Galatasaray’a değil ülkemize, vatanımıza zarar verme gayreti içinde olduklarının gaflet ve delaletinden uyanmalıdırlar. Galatasaray’ın dünyanın tepesine doğru yürüyüşü, kendisine saha içinde veya dışında, arkadan atılmış kahpece tokatlar ve tahrikler ile engellenemez. TFF ve kurulları, taraftarı olduğu takıma göre çifte standart uygulamamalıdır. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...