HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Özet İzle: Türkiye 0-0 Ukrayna geniş özeti izle | Türkiye Ukrayna maçı kaç kaç bitti?

Düzenleyen: /
Özet İzle: Türkiye 0-0 Ukrayna geniş özeti izle | Türkiye Ukrayna maçı kaç kaç bitti?
Türkiye, Ukrayna, Türkiye Ukrayna Özet İzle, Türkiye Ukrayna İzle, Türkiye Ukrayna Geniş Özet İzle, Türkiye Ukrayna, Türkiye Ukrayna Şifrsiz Canlı, Haber

SPOR Haberleri

Türkiye Ukrayna maçı geniş özeti izle haberi ile birlikteyiz. UEFA Uluslar Ligi B Ligi'nde grubun son maçında İsveç'e 1-0 yenilirek C Ligi'ne düşen A Milli Takım hazırlık maçında Ukrayna ile Antalya'da karşılaştı. Karşılaşmada gol sesi çıkmadı. Peki Türkiye Ukrayna maçı geniş özet izle ve skoru kaç kaç bitti? İşte detaylar...

Türkiye Ukrayna maçı geniş özet izle ve skoru kaç kaç bitti? ile ilgili merak ettiklerinize haberimizden ulaşabilirsiniz. UEFA Uluslar Ligi B Ligi'nde grubun son maçında İsveç'e 1-0 yenilirek C Ligi'ne düşen A Milli Takım hazırlık maçında Ukrayna ile Antalya'da karşılaştı. A Milli Takımımızda sakatlıkları nedeniyle Hakan Çalhanoğlu, Serdar Aziz ve Hasan Ali Kaldırım kadroda bulunmadı. Karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 0-0'lık beraberlikle sona erdi. Peki Türkiye Ukrayna maçı geniş özet izle ve skoru kaç kaç bitti? İşte detaylar...

TÜRKİYE UKRAYNA MAÇI GENİŞ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

İLK 11'LER

A Milli Takım'ın 11'i: Sinan Bolat, Mert Müldür, Kaan Ayhan, Çağlar, Ömer Bayram, Okay, İrfan Can Kahveci, Yunus Mallı, Oğuzhan, Cengiz Ünder, Enes Ünal

Ukrayna: Lunin, Mikolenko, Matviyenko, Plastun, Karavaev, Zinchenko, Makarenko, Shaparenko, Konoplyanka, Tsygankov, Kovalenko

Türkiye - Ukrayna maçı hangi kanalda, saat kaçta?

20 Kasım Salı günü Antalya Stadyumu'nda saat 20:30'da başlayacak mücadele TRT 1'den canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve detaylar ise tg.com.tr'de..

Türkiye, Ukrayna ile 9. kez karşılaşacak

 

A Milli Futbol Takımı, özel maçta yarın Antalya’da karşılaşacağı Ukrayna ile tarihindeki 9. maça çıkacak. Dördü özel, dördü de resmi olmak üzere geride kalan 8 maçta Türkiye, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda, Ukrayna filelerine 11 gol gönderirken, kalesinde ise 9 gol gördü.

 

Genc Nuza’yla ikinci maçımız

Ay-Yıldızlılar’ın, Ukrayna ile oynayacağı karşılaşmayı Kosova Futbol Federasyonu’ndan Genc Nuza yönetecek. Nuza’nın yardımcılıklarını Fatlum Berisha ve Bujar Selimaj yaparken, maçın dördüncü hakemi Besfort Kasumi olacak. 29 yaşındaki genç hakem, daha önce A Milli Takımımız’ın, 27 Mart 2017’de Moldova’yı Eskişehir’de 3-1 yendiği hazırlık maçında görev aldı. Nuza, bu 90 dakikada her iki takıma da 2’şer sarı kart çıkarmıştı.

İlk randevu 1996’da

Türkiye ile Ukrayna A milli takımlarının 1 Mayıs 1996’da Samsun 19 Mayıs Stadı’nda yaptığı ilk karşılaşmayı, ay-yıldızlı ekip 3-2 galip tamamladı. İki ülke milli takımları arasındaki ikinci maç 12 Şubat 2003’te İzmir Atatürk Stadı’nda oynandı ve taraflar özel karşılaşmada 0-0’lık eşitliği bozamadı.

Türkiye ile Ukrayna arasında 2006 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde 17 Kasım 2004’te Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılan maçı konuk ekip 3-0 kazandı. Taraflar bu maçın rövanşında 7 Eylül 2005 tarihinde Kiev’de karşılaştı. Türkiye, müsabakadan 1-0 galip ayrıldı. İki ülke milli takımları arasında 12 Ağustos 2009 tarihinde Kiev’de oynanan özel maçta kazanan taraf 3-0’lık sonuçla Türkiye oldu.

Türkiye ile Ukrayna 5 Haziran 2012’de ise Almanya’da özel maçta karşılaştı. Milliler, Caner Erkin ve Mustafa Pektemek’in golleriyle müsabakayı 2-0 kazandı. 6 Ekim 2016’da, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçında Konya’da oynanan mücadele ise 2-2’lik eşitlikle tamamlandı.

- Son maçta yenilgi

İki ülke son olarak 2 Eylül 2017’de, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu mücadelesinde karşılaştı. Kharkiv’de oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip Yarmolenko’nun golleriyle 2-0 kazandı.

Türkiye 566. maçına çıkıyor

A Milli Futbol Takımı, Ukrayna ile yarın Antalya’da yapacağı özel maçla 566. kez sahaya çıkacak.

Türk Milli Takımı, 95 yıllık tarihinde 297’si resmi, 268’i özel 565 maçta, biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet aldı, 132 defa berabere kaldı, 221 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 242’si deplasmanda, 243’ü evinde, 80’i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda, 3’ü hükmen galibiyetten toplam 741 gol attı, kalesinde 819 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 565 karşılaşmanın 485’ini Avrupa, 31’ini Asya, 23’ünü Amerika, 23’ünü Afrika, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

- Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

A Milli Futbol Takımı, geride kalan 565 maçın birini hükmen kazandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015’te İstanbul’daki Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan’ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0’lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye’nin 21 Mayıs 2014’te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova’nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

- Lucescu dönemindeki 17. karşılaşma

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu dönemindeki 17. maçını Ukrayna ile oynayacak.

Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 16 maçta 4 galibiyet alırken, 7 kez mağlup oldu, 5 kez de eşitliği bozamadı.

Lucescu yönetiminde oynadığı 8’i resmi, 8’i özel 16 maçta 17 kez rakip fileleri havalandıran Türkiye, kalesinde ise 25 gol gördü.

- 2018’deki yedinci özel maç

Ay-yıldızlı ekip, Ukrayna karşılaşması ile 2018 yılındaki 7. özel maçına çıkacak.

Milli takım, 2018’de oynadığı 6 özel maçta 2 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Milliler, bu maçlarda 8 gol atarken, kalesinde ise 6 gol gördü.

Bu yıl oynadığı ilk maçta Antalya’da hazırlık karşılaşmasında İrlanda Cumhuriyeti’ni 1-0 mağlup eden milliler, daha sonra yine hazırlık mücadelelerinde deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kaldı, İstanbul’da ise İran’ı 2-1 yendi.

Milli takım, özel maçlarda, haziran ayında İsviçre’de Tunus ile 2-2, deplasmanda da Rusya ile 1-1 berabere kaldı.

UEFA Uluslar Ligi’nde Rusya’ya Trabzon’daki müsabakada 2-1 mağlup olan Türkiye, deplasmanda İsveç’i 3-2 yenmeyi başardı. Bosna Hersek ile oynadığı hazırlık maçından golsüz beraberlikle ayrılan mili takım, UEFA Uluslar Ligi’nde deplasmanda Rusya’ya 2-0, sahasında ise İsveç’e 1-0 kaybetti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...