Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yahoo hisselerini satmaya hazırlanıyor

Yahoo hisselerini satmaya hazırlanıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Bu yıl yüzde 33 değer kaybeden internet devi Yahoo, ekonomik darboğazdan çıkmak için hisselerini ye da bünyesinde bulunan internet hizmetlerini satmaya hazırlanıyor.

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre, Google'ın en büyük rakibi Yahoo, ekonomik sıkıntılarına çözüm bulmak için bir dizi toplantı gerçekleştiriyor. 
Alınan bilgilere göre, yönetim kurulu iki ana yol haritası üzerinde görüşecek ve ya Yahoo'nun Çin merkezli online alışveriş platformu Alibaba'daki hisseleri için alıcı aranacak ya da şirket, internet alanında hizmet veren hizmetlerini satışa çıkaracak. 
ALİBABA HİSSELERİNİN DEĞERİ 30 MİLYAR DOLAR
Alibaba'da 384 milyon adet hissesi bulunan Yahoo'nun bu hisseleri satması halinde 30 milyar dolarlık bir gelir elde etmesi bekleniyor. 
Yaklaşık 4 yıldır şirketin başında bulunan Marissa Mayer yönetimindeki Yahoo'nun gelirleri 2015'te yüzde 8 düşmüş, şirket aynı dönemde yüzde 33 değer kaybetmişti. 

GOOGLE VE FACEBOOK'UN ARKASINDA KALDI
Online reklamcılık alanında beklentiyi karşılayamayan şirket CEO değişikliiğine giderek Marissa Mayer'ı göreve getirmiş, ancak bu değişikliğe rağmen Yahoo, mobil reklam piyasasında sosyal medya devi Facebook ve internet devi Google'ın gerisinde kalarak gelirlerini artıramamıştı. 
Cuma günü son bulması beklenen görüşmeler ile ilgili henüz Yahoo'dan resmi bir açıklama gelmedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...