Fikri olana para çok

Düzenleyen:
Fikri olana para çok

TEKNOLOJİ Haberleri

"Fikrim var ama param yok" dönemi bitti. Teknoloji firmaları milyonlarca lira ayırarak kurdukları fonlarla "fikrim var" gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor

Ömer Temür

Yeni fikirler ve buna bağlı olarak yeni ürünler ve hizmetler, küresel pazarda daha çok yer bulmaya başladı. Özellikle teknolojinin gelişmesi ve iletişimin kolaylaşması ile hız kazanan bu durum, girişimci olmak isteyenlerin de artmasına sebep oluyor. Yeni kuşakla ilgili yapılan araştırmalarda, fikirlerini hayata geçirmek isteyen gençlerin sayısında önemli artış olduğu gözleniyor. İş dünyası da bu değişimi görmezden gelmiyor. Yatırımcılar, iyi fikirleri desteklemekten kaçınmıyor. Kurumlar, yeni girişimcilerin öne çıkmasını sağlayabilmek için projeler geliştiriyor. Hasan Aslanoba, Galata İş Melekleri, 212 Capital, Keiretsu Forum gibi melek yatırımcılar tarafından yapılan yatırımlar bu alanda en dikkat çekenleri. Sadece Hasan Aslanoba, bugüne kadar 72 şirkete 68 milyon dolarlık yatırım yaptı. Yatırımcı olduğu firmalar arasında BiTaksi, Modanisa.com, Kapgel, ininal.com gibi firmalar bulunuyor. Bugün e-ticaret sitesinden mobil uygulamaya kadar bir çok marka melet yatırımcılar sayesinde hayatımızda girdi. Teknoloji firmaları da faaliyet gösterdikleri sektörlerde daha etkin rol amlak için kesenin ağzını açtı. "Fikrim var" diyenler için milyonlarca liralık fon ayıran bu firmalar pazardan daha fazla pay almanın hesabını yaparken, fikirleriyle bu firmalara ortak olan gençler de iş sahibi oluyor. 

NETAŞ

10 milyon lira  

Netaş, Kanadalı yatırımcı Sir Terrence H. Matthews’un şirketi Wesley Clover ile kurduğu fonla yazılım alanında faaliyet gösteren genç girişimcilere 10 milyon lira dağıtacak. Fon sayesinde bugüne kadar 1 milyon liralık kaynakla 5 genç girişimci hayallerine yelken açtı. Daha çok üniversite öğrencileri ile yeni mezunlara hitap eden fon kapsamında melek yatırımcılardan farklı olarak mentorluk hizmeti veriliyor. Mülakatlar sonucunda belirlenecek genç girişimciler ise Sir Terrence H. Matthews'in evinde Start-up'lara katılma fırsatı yakalıyor.

TÜBİTAK

Proje başı 150 bin lira 

TÜBİTAK Teknogirişim desteği ile fikrim var diyenlere 150 bin liraya kadar hibe desteği sunuyor. Bu tutarın 110 bin larası proje için 40 bin lirası da sermaye desteği olarak veriliyor. Ayrıca girişimciler iş fikirlerinin olgunlaştırılması sürecinde kuluçka hizmeti alıyor. 

VODAFONE 

5 milyon lira

Türkiye Vodafone Vakfı, 'Fikir Çarkı' projesiyle genç girişicilere toplam 5 milyon TL'lik maddi destek sağlıyor. Vodafone proje kapsamında 26 projeye destek verirken 3 firmaya ise Londra'da ofis açtı. Melek yatırımcılar genelde sağladıkları kaynak karşılığında ortaklık ya da hisse isterken Vodafone hisse de istemiyor. Ücretsiz sunulacak mentorluk hizmetleri, Vodafone SIM kartla sınırsız konuşma imkânı, Vodafone markalı cep telefonu, Net Cloud servisleri gibi yan haklarla girişimcileri destekleyen Vodafone ayrıca genç girişimcilere gelir paylaşımı modeliyle ek kazanç sağlıyor. 

GD HOLDİNG 

2 milyon arttırdı

Bünyesinde Eleman.net, Serieleman.com, Pro-Safe, TRCRM, Dersverir.com ve Takım Takip gibi markaları bulunduran GD Holding, “Kuluçka Merkezi” platformu ile özellikle internet ve mobil tabanlı girişimlere yatırım yapıyor. Her yaştan girişimciye açık olan Kuluçka Merkezi ile 2015 yılında 3 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapan GD Holding, 2016 yılında 5 milyon TL tutarında destek verecek. GD Holding fon desteğinin yanı sıra yazılım geliştirme, hukuk danışmanlığı, lojistik, muhasebe, pazarlama ve tanıtım desteği de sağlıyor. 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...