HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Twitter o fikri patentledi

Düzenleyen: /
Twitter o fikri patentledi
Twitter, Twitter Patent, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

Son kullanıcılara ulaşan ve drone adıyla bildiğimiz insansız hava araçları son dönemde popülerliğini sürekli artırmaya devam ediyor

İlk önce teslimat alanında e-ticaret sitelerinin drone'lara yoğun ilgisini görmüştük. Hatta son olarak Amazon yeni teslimat drone'larının tanıtımını yapmıştı. Facebook ise interneti daha geniş kitlelere sunabilmek adına kendi drone'u üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Şimdi ise Twitter'ın aldığı yeni patent işi farklı bir boyuta taşıyor: Sosyal ağ üzerinden kontrol edilebilen drone'lar. Bu patentin dokümanın içerisine göz attığımızda ise, tweet'le drone'ların kontrolünün yapılabilmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Patente göre sosyal ağ üzerinden drone'un bulunacağı bölgeyi, kamera açısını, tüm mukavemesini sağlayabilecek. Bununla birlikte, sosyal ağ bağlandığı drone aracılığıyla canlı yayın yapma imkanına, video ve fotoğraf çekme imkanına sahip olabilecek. Kısacası yakın gelecekte Twitter'ın da Twitter ile çalışan bir kendi drone'u olabilir ya da drone üreticileri firmalarla ortaklaşa işlere imza atabilir.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde ABD'de drone sahiplerinin kayıt altına alınmasıyla ilgili zorunlu bir uygulama başlatılmış, Çin'de ise DJI tarafından ilk drone mağazası açılmıştı. 2020 itibariyle drone endüstrisinin 6 milyar dolarlık bir hacme sahip olması beklenirken, 2016 yılı drone'ların yılı olacak gibi gözüküyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...