Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Malatya'da robotlar yarışacak

Düzenleyen:
Malatya'da robotlar yarışacak

TEKNOLOJİ Haberleri

İnönü Üniversitesi Bilgoritma Topluluğunca düzenlenecek "ROBOCOT 2016" etkinliği kapsamında her yaştan öğrencinin robotları yarışacak.

İnönü Üniversitesi Bilgoritma Topluluğunca düzenlenecek "ROBOCOT 2016"da, her yaştan öğrencilerin robotları yarışacak, kaşifler eserlerini sergileyecek ve uzmanlar eğitim verecek.

İÜ Bilgoritma Topluluğunca yapılan yazılı açıklamada, akıllı robotlar, büyük veri, nesnelerin interneti, 3­D baskı, zenginleştirilmiş gerçekçilik, siber güvenlik, yatay/dikey yazılım entegrastonu ve siber güvenlik, bulut gibi 9 teknolojinin 4. sanayi devrimini tetiklemesinde önemli rolü olduğu düşüncesinden yola çıkılarak düzenlenecek "ROBOCOT 2016", 7-8 Mayıs tarihleri arasında İnönü Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Robotik ve kodlama yarışmaları, Maker ve Kaşifler Sergisi ile atölye ve konferans çalışmalarının yapılacağı etkinlikte, her yaştan öğrencilerin ürettiği robotlar yarışacak.

Öğrenciler, mekanizmasını yaptıkları, kitini satın alıp programladıkları ya da kontrol kartlarını kullanarak geliştirdikleri robotlarla yarışmaya katılabilecek.

Yarışmayla eğlenceli bir ortamda öğrencilerin yeni robot fikirleri konusunda güdülenmesi, merak uyandırılması, robotik temalı maker hareketinin yaygınlaşmasının sağlanması, Malatya ve çevre iller başta olmak üzere tüm Türkiye’de ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite düzeyinde robot fikrinin yayılması, öğrencilere yeni hedef ve ufuklar açılabilmesi, geleceğin en önemli teknolojisi robotlarla ilgili farkındalık oluşturulması, Türkiye adına yeni teknoloji alanlarını keşfetmek isteyen yeni bir neslin önünün açılması amaçlanıyor.

Yaş kategorilerine göre dereceye gireceklere ödüller verilecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...