Vestel 6 ülkeye fabrika kuracak

Düzenleyen:
Vestel 6 ülkeye fabrika kuracak

TEKNOLOJİ Haberleri

Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Güney Amerika, Uzak Asya’da yüksek vergi oranlarını aşmak için bazı ülkelerde fabrika kurma planımız var, 5-6 ülkede görüşmeler sürüyor” dedi

ÖMER TEMUR

Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, tüm ülkelere ihracat yapma hedefi kapsamında uzak coğrafyalardaki ülkelerde yeni fabrikalar kurma planlarının olduğunu, 5-6 ülkede bu konuda çalışmaların devam ettiğini bildirdi. İhracatın yüzde 75’lik bölümünü Avrupa pazarına yaptıklarını, gelecek dönemde dünyanın geri kalanında da etkili olarak bu oranı dengelemeyi planladıklarını ifade eden Erdoğan, hızla büyüyen Afrika pazarı için Dubai’de bir şirket açacaklarını anlattı. Erdoğan, Güney Amerika ve Asya ülkelerinde yüzde 30-40 civarında uygulanan vergileri aşmak için yerinde üretim yapma planının masalarında olduğunu belirterek, “Yüksek vergilerle karşılaştığımız ülkelere fabrikalar kurarak girmek istiyoruz. Kendimiz veya bir yerli ortakla nasıl bir üretim yapabiliriz, bu yönde araştırmalar devam ediyor. Güney Amerika’nın yanı sıra Hindistan, Endonezya, Filipinler ve Malezya gibi ülkelerle ilgileniyoruz. Şu anda bu tür 5-6 ülkede özel çalışma devam ediyor” dedi. İran’a uygulanan ambargonun kalkması sonrası burada da dağıtım ve satışa başladıklarını kaydeden Erdoğan, İran’da aynı zamanda üretim yapmayı da planladıklarını dile getirdi.
Avrupa pazarında yerel marka satın alma süreçlerine devam edeceklerini bildiren Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye, şu anki üretim ve iş gücü kapasitesiyle Avrupa’nın elektronik ve beyaz eşya üretim üssü olabilir. Otomotivde olduğu gibi beyaz eşyada da bir yere gelindi. Bu sektörde çok kuvvetliyiz. Elektronikte de aynı gelişme yaşanabilir. Tüm elektronik cihazların Türkiye’de üretilmemesi için hiçbir sebep yok. Türk insanının verimliliği, becerikliliği, kapasitesi hakikaten Avrupa’nın birçok ülkesinden daha üstün. Türkiye çok iyi bir üretim üssü. Ar-Ge bölümümüzde bin 200 mühendis var, çoğu Türk. Bu insanların önünü açtığınız zaman ne kadar becerikli olduklarını görüyorsunuz. Dünyanın en sessiz çamaşır makinesi, en az su harcayan bulaşık makinesini yapıyorlar, rekorlar kırıyorlar.”

Avrupa’nın en hızlı büyüyen şirketi oldu 

Kendi kategorilerinde dünyanın en başarılı kurumlarının ödüllendirildiği ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Stevie Awards 2016’nın (Uluslararası İş Ödülleri) sahipleri belli oldu. E-ticaret sitesi Gittigidiyor 60 ülkeden 15 farklı kategoride 3 bin 800 şirketin yarıştığı Stevie Awards 2016’da, “2015 yılında Avrupa’nın en hızlı büyüyen şirketi” kategorisinde bronz ödülün sahibi oldu.  

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...