Motorola geri döndü

Düzenleyen:
Motorola geri döndü

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji marketlerinde en çok satılan üçüncü marka konumunda bulunan Lenovo, amiral gemisi Moto Z ile Türkiye’deki iddiasını ortaya koydu

Ömer Temür- Lenovo’nun sahibi olduğu Motorola uzun bir aradan sonra tekrar Türkiye pazarında döndü. İki ay önce Moto G4 Plus modeliyle Türkiye’ye giriş yapan Lenovo, amiral gemisi Moto Z ile pazardaki iddiasını ortaya koydu. Dünyada satışa sunulduktan sonra ilk haftada 1 milyondan fazla satış yapan Moto Z, Moto Mod’lar ile kullanıcılarına kişiselleştirme imkânı tanıyor. Telefona takılan JBL SoundBoost Hoparlör modu ile kullanıcılar 10 saate kadar kesintisiz müzik dinleyebilirken, Insta-Share Projektör modu ile 70 inçlik bir sinema ekranına, True Zoom ile fotoğraf makinesine dönüşüyor. Ayrıca 2200 mAh’lik bataryasıyla 22 saate kadar ekstra pil ömrü sunuyor. Moto Mod’ların şimdiki ve gelecekteki tüm Moto Z ürünleriyle uyumlu olarak tasarlandığını belirten Lenovo Türkiye Akıllı Telefon Kategorisi Ülke Müdürü Hakan Sökmen “Lenovo olarak inovasyonlara verdiğimiz önem sonucunda Motorola yeniden doğdu. Moto, Lenovo’dan aldığı güçle akıllı telefon piyasasındaki taşları yerinden oynatacak ve yeni bir devir açacak. Akıllı telefon pazarı Türkiye’de yılda yaklaşık 12 milyon adedin üzerinde bir pazar ve senelik 6 milyar dolarlık bir değere ulaşıyor. Lenovo ise Ocak - Eylül 2015 ve 2016 kıyaslamasında toplam zincir mağazalar kanalında hem adet hem de ciro itibarıyla yüzde 402 ile en fazla büyüyen marka oldu. Şu an Türkiye’nin teknoloji marketlerinde en çok satılan üçüncü markası durumundayız. Kullanıcılar bugüne dek hep benzer tip akıllı telefonlar kullanmak zorunda kaldı. Ama biz, kullanıcıların akıllı telefonlarının yetkinliklerini diledikleri gibi artırabilmeleri gerektiğine inanıyoruz” dedi. 

15 dakika şarjla 8 saat
Parmak izi okuyucusuyla birlikte gelen Moto Z, 5,2 mm incelik ve 5,5 inç Quad HD AMOLED ekranıyla dünyanın en ince akıllı telefonu olma özelliği taşıyor. Gücünü Qualcomm SnapdragonTM 820 işlemci ve 4 GB RAM’den alan telefon 2 TB’ye kadar SD kart desteği sunuyor. 13 MP arka, 5 MP ön kameraya sahip telefon  TurboPower özelliği sayesinde de 15 dakikada 8 saate kadar pil ömrü sunuyor. Tam şarjda ise 30 saate kadar kullanılabiliyor. Moto Z’nin Türkiye fiyatı 2.499 TL.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...