Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Swatch akıllı saat çalışmalarına başladı

Swatch akıllı saat çalışmalarına başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Swatch sporculara özel tasarladığı akıllı saatlerinden sonra işleri biraz büyütmeye karar vermiş olacak ki, akıllı saatleri için bir işletim sistemi hazırlığına girmeye karar verdi.

Android Wear’lı akıllı saatlerin sayısı her geçen gün artarken İsviçreli saat üreticisi Swatch, zor yolu seçmeye karar vermiş. Bağımsız bir işletim sistemi peşinde koşan saat üreticisi, minimalist bir tasarım ve mühendislik anlayışı benimseyerek saatlerini de buna göre tasarlamayı planlıyor. Yakın zamanda Pebble’la beraber teknoloji tarihine karışan Pebble OS’u düşününce biraz riskli görünen bu seçimle beraber Swatch’un işletim sisteminin çok daha az pil gücü tüketeceği söyleniyor.

Akıllı saatlerin en büyük sorunu olan çabuk biten şarj problemine bu şekilde bir çözüm sunan Swatch, şimdilik işletim sisteminin ismini açıklamıyor. Ancak firmanın işinin zor yanı sadece tasarım ve mühendislikte bitmiyor. Akıllı saatlerin başarısı, onlar için geliştirilen üçüncü parti uygulamalarla da doğru orantılı işliyor. Yeni bir işletim sistemi, uygulama geliştiriciler için yeni bir mesai anlamına geliyor. Bu alanda Apple ve Google’la yarışmak da haliyle pek kolay değil.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...