- Yapay zeka, psikiyatrist de oldu
17 Mart 2024 - 22:32

Yapay zeka, psikiyatrist de oldu: Ses kayıtlarını analiz edip teşhis koyuyor

Yapay zeka teknolojisi 'depresyon ve intihar düşüncesi' olan insanlara yardım etmeye başladı. Tayland'da kullanılmaya başlanan sistemde yapay zeka, bakanlığın arşivindeki ses kayıtlarını analiz ederek tespitte bulunuyor. İlk belirlemelere göre ise teşhislerin doğruluğu bilim insanları tarafından geçer not aldı. Yapay zekanın katkısıyla hastaların tedavi sürecinin de hızlandığı kaydedildi. 
Teknoloji - Teknoloji
17 Mart 2024 - 09:46

KAAN boyandı, yeni hali ortaya çıktı!

Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN, geçen ay ilk uçuşunu başarı ile gerçekleştirmişti. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN'ın boyandığını duyurdu, işte son hali...
 - Yapay zekâ sergi açtı 
17 Mart 2024 - 04:47

Yapay zekâ sergi açtı 

Sanat dünyası yapay zekâ ve lazer teknolojisiyle bambaşka bir boyuta ulaştı.Yapay zekâyla oluşturulan eserler projeksiyon cihazları ile canlandırıldı.
 - Cep dostu telefonlar
17 Mart 2024 - 04:10

Cep dostu telefonlar! Fiyatları ortalama 10 bin lira

Cep telefonu fiyatları döviz kurundaki artış ve enflasyonla birlikte cep yakıyor. Amiral gemisi telefonların fiyatları en düşük 50 bin liradan başlarken, cep telefon markaları daha fazla kullanıcıya ulaşabilmek için uygun fiyatlı telefonlarını Türkiye’de piyasaya sürmeye başladı. Yeni modeller ortalama 10 bin lira fiyatıyla tüketicilere uygun seçenekler sunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
16 Mart 2024 - 17:19

Mars’ta ‘gizlenmiş’ yanardağ keşfedildi! Yaşam belirtileri olabilir

Bilim insanları, Mars'ta ‘gizlenmiş’ devasa yanardağ keşfetti. Uzmanlar 50 yıldır fark edilmeyen bu yanardağın, yaşam belirtileri barındırıyor olabileceğini açıkladı.
 - 'Türkiye Cumhuriyeti'mizin evladının attığı ilk adımdı'
16 Mart 2024 - 11:37

Alper Gezeravcı uzay yolculuğunu anlattı: Türkiye Cumhuriyeti'mizin evladının attığı ilk adımdı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Edirne'de gençlerle buluştu, uzay yolculuğunu ve gerçekleştirdiği deneylerin detaylarını anlattı. Uzaydan döndükten sonra en çok 'Diğer insanlardan farklı olarak ne yaptık?' sorusuyla karşılaştığını dile getiren Gezeravcı, "Bir anne babanın hayatındaki en değerli adım, evladının attığı ilk adımdır. Bu da Türkiye Cumhuriyeti'mizin evladının attığı ilk adımdı, bunun için çok değerli" dedi.
 - 'KORKUT'an yanımız görev başında
15 Mart 2024 - 15:41

Dakikada 1100 atım, saatte 65 kilometre hız! 'KORKUT'an yanımız görev başında

Milli Savunma Bakanlığı, Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi KORKUT'un teknik özelliklerinin yer aldığı bir video paylaştı. 35 mm K/M tipi çift namlulu silah sistemi ile dakikada 1100 atım gerçekleştiren KORKUT, saatte 65 kilometre hıza çıkıyor.
 - SpaceX'in Starship roketi ilk kez yörüngeye ulaştı!
15 Mart 2024 - 08:27

SpaceX'in Starship roketi ilk kez yörüngeye ulaştı!

ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, başarısızlıkla sonuçlanan 2 denemenin ardından 2,4 milyar dolar değerindeki Starship roketini yörüngeye fırlattı. Roket bu defa yörüngeye ulaştı fakat Hint Okyanusu'na planlanan inişinden önce kayboldu.
 - ASELSAN'dan büyük hamle! Hacettepe'de kullanıma sunuldu
14 Mart 2024 - 17:01

ASELSAN’dan milli mobil röntgen cihazı! Hacettepe'de kullanıma sunuldu

ASELSAN’ın tamamen milli imkanlarla geliştirdiği Mobil Dijital Röntgen Cihazı, ilk kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde kullanıma alındı. ASELSAN Genel Müdürü Akyol, "Seyyar hareket etme fonksiyonuna sahip olan cihaz, hastanelerde yeni bir dönemi başlatacak." dedi.
 - Dev iş birliği ilk meyvesini verdi!
14 Mart 2024 - 16:04

OpenAl ve Figure ortaklığından doğan 'Figure 01' insan gibi konuşup sohbet ediyor

OpenAl ve Figure ortaklığı ile geliştirilen insansı robot Figure 01, yetenekleri ve konuşmasıyla sosyal medyada gündem oldu. Figure 01, yapay zeka desteğiyle tıpkı insan gibi karşısındaki kişiyle sohbet edebiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
14 Mart 2024 - 10:30

Yapay zeka yasası Meclis'ten geçti! ChatGPT'ye kısıtlama geliyor...

OpenAI'nin popüler üretken yapay zekası ChatGPT'e kısıtlama geliyor. Avrupa Birliği komisyonu yapay zeka kurallarını kabul etti. Şirketler düzenlemenin çok ileri gittiği yönünde görüş birliğine vardı. İşte son gelişmeler...
 - ABD'den dikkat çeken TikTok kararı
13 Mart 2024 - 19:00

TikTok için ABD'den dikkat çeken karar: Yasaklanması için ilk adım atıldı

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu TikTok'un geleceği ABD'de oylamaya sunuldu. ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, uygulamanın ülkede yasaklanmasına dair ilk onay verildi. Tasarı, uygulamanın sahibi ByteDance’ın TikTok'un ABD'de varlıklarını 6 ay içinde satmasını, satmadığı takdirde ise platformun ABD'de yasaklanmasını içeriyor. TikTok, satılmadığı takdirde Apple, Google ve benzer firmaların uygulama mağazalarında yer alamayacak.
Teknoloji - Teknoloji
13 Mart 2024 - 18:56

Kick abonelik ücreti ne kadar? Kick abonelik ücreti kaç TL, fiyatları ne kadar?

Kick abonelik ücreti 4.99 dolardır. | Canlı yayın platformu Kick’in kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor. Bununla birlikte Kick’teki yayıncı sayısı da artmaktadır. Kick abonelik ücretini dolar kuru üzerinden almaktadır. 5 dolar olan Kick abonelik ücreti TL karşılığı değişen kur seviyesi nedeniyle sürekli değişebiliyor. Kick’te yayıncılara abone olmak isteyen kullanıcılar Kick abonelik ücreti ne kadar, kaç TL araştırılıyor. Peki, Kick abonelik ücreti ne kadar? İşte, Kick abonelik fiyatları!
 - Çin'den çığır açacak yenilik!
13 Mart 2024 - 12:05

Çin'den çığır açacak yenilik! Pisuvarlar idrar testi yapabiliyor

Çin'de bir alışveriş merkezinde çekilen görüntüler sosyal medyada merak uyandırdı. Görüntülere göre, pisuvarlardan idrar testi yapılabiliyor.
Teknoloji - Teknoloji
11 Mart 2024 - 23:53

'Mavi Vatan'ın çelik kılıcı ATMACA'dan, milli motorla gövde gösterisi

Beklenen oldu! Roketsan tarafından geliştirilen Atmaca füzesi, Kale Ar-Ge tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli Turbojet Motoru ile gerçekleştirilen atışta hedefini başarıyla vurdu.
 - 'GÖKBEY' teslimat için gün sayıyor!
11 Mart 2024 - 16:07

'GÖKBEY' teslimat için gün sayıyor! Aynı gün 3 farklı ilde göz dolduran performans

TUSAŞ ekipleri, envantere girmek için gün sayan Türkiye'nin ilk özgün helikopteri GÖKBEY ile Ankara, Kocaeli ve Erzurum'da 3 farklı test gerçekleştirdi. GÖKBEY helikopteri, görevlerini en zorlu iklim ve coğrafyalarda, yüksek irtifa ve sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında icra edebilecek.
Teknoloji - Teknoloji
10 Mart 2024 - 20:31

ATMACA füzesi hedefini başarıyla vurdu

Roketsan ATMACA Füzesi, Kale Ar-Ge tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve millî Turbojet Motoru (KTJ-3200) ile gerçekleştirilen atışta, hedefini başarıyla vurdu.
 - KAAN'da kritik eşik başarıyla gerçekleşti
10 Mart 2024 - 09:23

'Üstünlük bize geçiyor' dedi, müjdeli haberi verdi! KAAN ile ilgili müthiş gelişmeyi duyurdu

Milli Muharip Uçak KAAN'ın yerli ve milli motoru hakkında müjdeli haberi duyuran Terör ve Güvenlik Uzmanı Dr. Eray Güçlüer, "Motoru da devreye girecek. Alt varyasyonlarını çalıştırmışlar. Müjdeyi vermiş olalım, mühendislerimizi kutluyoruz" dedi. Güçlüler, KAAN'la birlikte Balkanlarda hava üstünlüğünün Türkiye'ye geçeceğini belirtti.
 - Dünya markası olma yolunda ilerliyor!
10 Mart 2024 - 03:30

Dünya markası olma yolunda ilerliyor! Kadıköy’ün arka sokaklarından Intel ile ortaklığa

İş hayatına Kadıköy’ün arka sokaklarında bilgisayar toptancılığı ile başlayan İlhan Yılmaz bugün Monster Notebook markası ile teknoloji devi Intel’in 6 global partnerinden biri hâline geldi. Yılmaz’ın hedefinde ise dünya markası olmak var.
 - ANKA-3 ve KIZILELMA'ya güç verecek
09 Mart 2024 - 17:32

ANKA-3 ve KIZILELMA'ya güç verecek! Türkiye'nin ilk milli turbofan uçak motoru TF6000 çalıştırıldı

TEI tarafından ANKA-3 ve KIZILELMA insansız hava uçakları için geliştirilen yerli ve milli üretim turbofan jet motorunun ilk çalıştırma safhası başarı ile tamamlandı.
 - Kadınlar Günü Google'a Doodle oldu!
08 Mart 2024 - 06:26

Google, Dünya Kadınlar Günü'nü de unutmadı!

Google, açılış sayfasında özel günleri kutlamak için kullandığı 'doodle'lara bir yenisini daha ekledi. Kullanıcılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir doodle ile karşılaştı.
Sona Git