‘Günışığı’ çocukları, Ara Güler ile bir araya geldi

‘Günışığı’ çocukları, Ara Güler ile bir araya geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, tıbben görme engelli kabul edilen, yüzde 1 ile 10 arasında görme kalıntısına sahip çocukları Günışığı Projesi ile hayata bağlıyor.

Türk Telekom ve Engelsiz Yaşama Derneğinin 2014 yılında az gören çocuklar için başlattığı ‘’Günışığı Projesi’’ 4 yıllık süreçte 58 ilde tam 700 çocuğun görme yetisi üst seviyeye ulaştırdı. Günışığı Projesi eğitimini alan onlarca çocuk görme yetilerini artırmakla da kalmadı, göz kaslarını daha fazla çalıştırmak ve sosyalleşmelerini sağlamak için yaşadıkları şehrin tarihî yapılarını fotoğrafladı.
Proje kapsamında çocuklar, çektikleri kareleri ise duayen sanatçı Ara Güler’e hediye etti. Bayram sevinçlerini Ara Güler’den fotoğraflarına tam not alarak taçlandıran çocukların fotoğrafları önümüzdeki günlerde “Az Gören Çocukların Gözüyle Türkiye” temasıyla sergilenecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...