Antalya'da şiddetli yağmur! 8 saatte metrekareye 280 kilo...

Antalya'da şiddetli yağmur!  8 saatte metrekareye 280 kilo...

YAŞAM Haberleri

ANTALYA'nın gece başlayan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. 8 saat boyunca aralıksız yağan yağmurda metrekareye 280 kilogram yağış düştü.

Antalya'nın nbsp;Manavgat ilçesinde gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su basarken, elektrik kesintileri meydana geldi.


Antalya'da şiddetli yağmur!  8 saatte metrekareye 280 kilo...Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri yüzünden çok sayıda araç yolda kaldı. Yağış nedeniyle kent merkezinde birçok mahallede vatandaşlar evlerinden çıkamazken, Türkbeleni'nin Antalya Caddesi'ne bakan bölümünde meydana gelen heyelan nedeniyle kaldırımlar toprak ve ağaçlarla doldu. Yağışlar Manavgat Irmağı'ndaki su seviyesinin de yükselmesine neden oldu.
Antalya'da şiddetli yağmur!  8 saatte metrekareye 280 kilo...

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, bölgede çok sayıda su baskını meydana geldiğini belirtirken, özellikle hastaneler ve diğer önemli merkezleri baskınlardan korumak için tedbir alındığını söyledi. Yağmurun açtığı yaraların sarılması için belediye, AFAD, ASAT, itfaiye, jandarma, emniyet, DSİ, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin seferber olduğunu kaydeden Kaymakam Bulgurlu, "Manavgat'ta birçok mahallemizde su baskını var. Şu ana kadar bize bildirilmiş ölüm vakası bulunmuyor.Umarım daha kötü bir şey olmasın" dedi.
Antalya'da şiddetli yağmur!  8 saatte metrekareye 280 kilo...

Diğer yandan, Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Manavgat'ta saat 03.00- 11.00 sıralarında etkili olan yağış dolayısıyla metrekareye 280 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Yağışın yarın gece saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği bildirilen açıklamada, vatandaşlar ve yetkililer olası sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
Antalya'da şiddetli yağmur!  8 saatte metrekareye 280 kilo...
Antalya'da şiddetli yağmur!  8 saatte metrekareye 280 kilo...

IRMAĞA DÜŞEN 4 BALIKÇI KAYBOLDU

Antalya'da halatın kopması sonucu Manavgat Irmağında akıntıya kapılan 4 balıkçı, tutundukları ağaçtan balıkçılar tarafından kurtarıldı.Antalya'nın Manavgat ilçesinde şiddetli yağışın ardından Oymapınar ve Manavgat Barajı'ndan su bırakılması sonucu Manavgat Irmağı'nda su seviyesi mevsim normallerinin üzerine çıktı. Irmakta su seviyesinin yükselmesi sırasında Manavgat Şelalesi'nin yakınında bulunan balık çiftliğindeki kafesin halatının koptu. Kafesle birlikte 4 balıkçı Manavgat Irmağı'nda akıntıya kapıldı. Şelalenin hemen üzerinde bulunan adacıktaki ağaçlara tutunan Soner Çoraman, kardeşi Fatih Çoraman ve oğulları Hilmi Çoraman ile Eyüp Çoraman, uzun süre kurtarılmayı bekledikten sonra olay yerine getirilen bir tekne ile balıkçılar ve yakınları tarafından kurtarıldı.Soner Çoraman, kardeşi ve oğullarının kurtarılmasını bekleyen yakınları ve arkadaşları büyük sevinç yaşadı.

Antalya'da şiddetli yağmur!  8 saatte metrekareye 280 kilo...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...