Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Alarm verildi...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Alarm verildi...

YAŞAM Haberleri

Meteorolojiden gelen hava durumu açıklamasına göre kar yağışı bugün iç ve doğu bölgelerde etkili olacak.

Türkiye, pazar günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Meteorolojinin açıklamasına göre kar yağışı getiren soğuk hava dalgası ile birlikte sıcaklıklarda ani düşmeler oldu. Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı bölgelerinde 3 ila 8 derece arasında düşecek. İyi haber ise hava sıcaklığının yarından itibaren yeniden yükselecek olması. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor.Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere ve Elmalık mevkilerinde etkili olan yağış ve sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor.Sis yüzünden görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü. Bazı sürücüler, araçlarına zincir takarak ilerledi.Karayolları ekipleri, güzergahta küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarıyor.

Öte yandan Başkent'te buzlanma yüzünden çok sayıda trafik kazası yaşandı.Başkent'te hava sıcaklığındaki ani düşüş buzlanmalara neden oldu. İstanbul Yolu, Anadolu Bulvarı, Fatih Köprüsü'nde sabah saatlerinde çok sayıda kaza meydana geldi. Yaralanmaların da yaşandığı kazalar sonucu sabah trafiğe çıkan sürücüler zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç bölgelerde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Mardin, Batman, Bitlis, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının, ülke genelinde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, genellikle batı ve kuzeybatı, öğle saatlerine kadar güneydoğu kesimlerde, zamanla kuzey bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmaranın kuzeyi, Karadeniz, Güney Ege ve Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (30-70 km/s) esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceyle Ardahan'da yaşandı.Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın sabah saatlerinde parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı, akşam saatlerinde de buzlanma ve don olayı ile yer yer sisli ve puslu geçeceği tahmin ediliyor.
Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 16, Kars'ta 10, Erzurum'da 7, Hakkari ve Ağrı'da 4, Van, Bitlis ve Erzincan'da 3, Muş ve Iğdır'da ise 2 derece olarak ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Iğdır'da 6, Van ve Hakkari'de 5, Erzincan'da 4, Muş'ta 3, Bitlis'te 2, Erzurum, Ağrı ve Kars'ta 0, Ardahan'da sıfırın altında 4 derece olması tahmin ediliyor.
Bölgedeki kar kalınlıkları da Kars ve Palandöken Kayak Merkezi'nde 20, Sarıkamış Kayak Merkezi ile Kop Dağı'nda 15, Konaklı Kayak Merkezi'nde 21, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki 2. etap pistlerde 40 santimetreye ulaştı.
Sabah saatlerinden itibaren Ağbaba dağlarının sisle kaplandığı Kars'ta, ev ve iş yerlerinin camları ile çeşmeler buz tutarken, binaların çatılarında da buz sarkıtları oluştu. Soğuk hava nedeniyle birçok vatandaşın araçlarını garajlara bıraktığı kentte, dışarıda kalan araçların üzeri ise örtü serilerek soğuktan korunuyor.

KAR ALARMI VERİLER İLLER

Bilecik çevresi, Sakarya, Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.
Eskişehir ve Çankırı kar yağışı ve karla karışık yağmur, Rize ile Artvin'de kar ve karla karışık yağmur çok etkili olacak.
Bitlis ve Şırnak'ta özellikle akşam saatlerinde çok etkili kar yağışı görülecek.
Mardin, Batman ve Siirt'te akşam saatlerinden itibaren yoğun kar ve karla karışık yağmur etkili olacak.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 3
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 8
İzmir: Parçalı bulutlu 10
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yağmurlu 18
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 17
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer puslu ve sisli, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı 0
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu 8
(Ajanslar)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...