Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuğunuzu övmeyin, fazla övgü onları kibirli yapıyor

Çocuğunuzu övmeyin, fazla övgü onları kibirli yapıyor

YAŞAM Haberleri

Her anne ve baba için çocukları çok özeldir ama uzmanlar anne ve babaları bu konuda fazla ileri gidip çocukları fazla övmemeleri hususunda uyarıyorlar.

Bilim adamları, çocuğun haddinden fazla övülmesinin onları ileride kibirli, kendini beğenmiş yetişkinler haline getirebileceğini ifade ettiler. ABD'deki Ohio Eyalet Ünisversitesi'yle Hollanda'daki Amsterdam Üniversitesi iş birliğiyle 7 ila 11 yaş arası 565 Hollandalı öğrenci üzerinde yapılan psikolojik araştırmada, çocuklara diğer çocuklar gibi olduklarının söylenmesi gerektiği, onlara diğerlerinden daha iyi olduklarının söylenmemesi gerektiği sonucuna varıldı. 18 ay süren araştırmada, kendine güvenle kendini beğenmişlik arasında hassas bir çizgi olduğu ifade edildi. Araştırmada özel oldukları ifade edilen çocuklarda narsistik emareler görüldüğü, sadece sevildikleri ifade edilen çocukların ise kendilerinden emin davranışlar sergiledikleri belirlendi.
Araştırmacılardan Profesör Brad Bushman, "Anne ve babaların çocuklarına diğerlerinden farklı ve özel olduklarını söylemeleri çocuklar için de toplum için de çok zararlı" diye konuştu. nbsp;
Diğer taraftan, narsistik çocuklarda bile halen kendine güven eksikliği olduğu tespit edildi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...