Şırnak'ta Cudi Dağı'nda çıkan yangın 3 gündür sönmedi

Şırnak'ta Cudi Dağı'nda çıkan yangın 3 gündür sönmedi

YAŞAM Haberleri

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda çıkan yangın 3 gündür çalışmaların devam etmesine rağmen söndürülemedi.

Şırnak'taki Cudi Dağı'nda çarşamba günü iddiaya göre Çalışkan Hudut Tabur Komutanlığı'ndan atılan top mermisi sonrası çıkan orman yangını kontrol edilemiyor.
3 VARDİYA HALİNDE MÜDAHALE EDİLİYOR
Çok sayıda kuş ve hayvanın telef olduğu belirtilen yangına, Cizre, Uludere ve Şırnak'tan gelen ekiplerin desteklediği Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait ekipler, 3 vardiya halinde müdahale ediyor.
Sarp ve kayalık olması nedeniyle ekiplerin ulaşmakta güçlük çektiği yangına, Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait ekiplerce, 1'i arazöz, 3'ü pikap 5 araçla müdahale edildi.
PERŞEMBE GECESİ KONTROL ALTINA ALINMIŞTI
Ekiplerin 3 vardiya halinde sürdürdüğü çalışmalar sonucu perşembe gecesi kontrol altına alınan yangının hava sıcaklığının da etkisiyle başka alanlara sıçramasıyla çalışmalar yeniden başlatıldı. Ekipler sarp ve kayalık olması nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük çekerken, Cizre, Uludere ve Şırnak'tan gelen ekipler de söndürme çalışmalarına destek veriyor.
YÜZLERCE HEKTAR ORMANLIK ALAN YOK OLDU
Yüzlerce hektar ormanlık alanın yok olduğu belirtilen yangında çok sayıda kuş ve hayvanın da telef olduğu belirtildi. Yeni Aksu Köyü civarında yoğunlaşan çalışmalarda ekipler, köylülere ait arı kovanlarının zarar görmemesi için çevrede soğutma çalışması yaptı. Aralıksız devam eden söndürme çalışmalarına aralarında HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da bulunduğu vatandaşlar da gruplar halinde destek veriyor.
KAYNAK: AJANSLAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...