Sıfırdan ABD'de pizza karallığına...

Sıfırdan ABD'de pizza karallığına...

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır'da lahmacuncuda çalışan Silvanlı Hakkı Akdeniz, göç ettiği New York'ta sokaklarda sefalet çektikten sonra pizza zinciri sahibi oldu.

Diyarbakırlı Hakkı Akdeniz, evsiz, parasız ve aç kalarak büyük çileler çektiği New York'ta yedi pizza ve bir taco dükkânı sahibi oldu. ABD'deki hayatına, Kanada'dan New York'a kaçak girerek başlayan Hakkı Akdeniz, azmi ve çalışkanlığıyla pizza imparatorluğuna uzanan büyük bir başarıya imza attı. Akdeniz'in başarı hikâyesi, yerel ve ulusal birçok medyanın ilgisini çekerken, şimdiden hakkında belgesel film çalışmaları başladı. Silvan'da doğan Akdeniz, 1997 yılında Kanada'ya giderek yaklaşık 4 sene bir pizzacıda çalıştı. Daha sonra ailevi sebeplerle ABD'ye göç eden Akdeniz, New York'ta günlerce sokakta kaldı, bu sırada hayati tehlikeler atlattı. Akdeniz, borç parayla 2009 yılında küçük bir pizza dükkânı açarak, pizza hamuru açma işine yoğunlaştı. Akdeniz, bu alanda birçok kez akrobasi yarışmalarına katılırken, İtalya'da ABD'yi temsilen katıldığı yarışmada dünya birincisi oldu. Akdeniz, akrobatik şekilde pizza hamuru açmada 3 defa pizza şampiyonluğu kazanmasıyla ününe ün kattı. Televizyon programlarında gösteriler yapan Akdeniz, birçok Amerikalının aksine sokaktaki evsiz ve dilencilere hoşgörüyle yaklaşıyor, her gün evsizler barınağına ücretsiz pizza gönderiyor. Akdeniz'in yeni hedefi ise Türkiye'de başta Diyarbakır olmak üzere birçok şehirde pizza okulu açmak.
Sıfırdan ABD'de pizza karallığına...
UYURKEN ÇÖP KAMYONUNA ATILDI

Akdeniz, üzeri kapalı büyük bir çöp konteynerinde uyurken, çöplerle birlikte bir çöp kamyonuna atıldığını, çöp gibi öğütülmekten son anda kurtulduğunu söyledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...