Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hac parasını dolandırıcılara kaptırdı

/ Kaynak: İHA
Hac parasını dolandırıcılara kaptırdı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kocaeli'de çok sayıda eve telefon ederek kendilerini polis olarak tanıtan iki kişi, telefonla dolandırdıkları şahıslardan toplam 62 bin TL para aldı.

Körfez Hereke'de meydana gelen olayda dolandırıcılık yapmak isteyen ve yaklaşık 500 kişinin ev telefonunu arayan İ.K. (26) ve M.Ö. (27) kendilerini polis olarak tanıtıp, konuştukları vatandaşlara örgütle bağlantılarının tespit edildiğini ve kuyumcu soygununa karıştıklarını söyleyerek para talep etti. Çok yaygın olmasına rağmen bu tuzağa düşen 80 yaşındaki Sadi Maviengin'in eşi dolandırıcılara inanarak yaklaşık 50 bin TL para verdi. Yine Hereke'de ikamet eden Necla Ö. (85) isimli yaşlıyı aynı bahaneyle arayarak para talep eden şahıslar, Necla Ö.'den de 12 bin TL para aldı. Olayların duyulmasının ardından Hereke'de bulunan vatandaşlar dolandırıcıların yerlerini tespit ederek şahısları bir süre takip etti.
Durumun polise bildirilmesinin ardından olay yerine polis ekipleri de sevk edildi. Polis ekipleri gelmeden İ.K. ve M.Ö. isimli şahıslar vatandaşlar tarafından yakalanarak tekme tokat darp edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından vatandaşların elinden alınan dolandırıcılar gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Hereke Polis Merkezi'ne götürüldü. Zanlıların şimdiye kadar Hereke'de iki kişiyi dolandırdıkları ve çok sayıda kişiyi de dolandırmaya çalıştıkları öğrenildi. Polis ekipleri vatandaşları telefon dolandırıcılığı konusunda uyarırken polis, asker ve savcının hiçbir şekilde vatandaşlardan para talep etmeyeceğinin bilinmesi gerektiğini hatırlattı.
Dolandırıcıların kurbanı olan 80 yaşındaki Sadi Maviengin, başından geçen olay anlatarak herkesin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi. Kendisinin evde olmadığı bir zamanda ev telefonunu arayan dolandırıcıların eşini kandırdıklarını söyleyen Maviengin, "Eve geldiğimde eşim telefonla konuşuyordu. Kiminle konuştuğunu sorduğumda bana polislerle dedi. Ne diyorlar diye sordum. Bizim kimliklerimizle kuyumcu soygunu yapmışlar, suçu da bizim üzerimize atacaklarmış. Onun için elimizdeki bütün parayı garantiye almamız gerektiğini söylüyorlar dedi. Eşim zaten sabahtan evdeki bütün altınları ve paraları kendilerine vermiş" dedi.
Dolandırıcılara kaptırdığı parayı hacca gitmek üzere evde sakladığını belirten Sadi Maviengin, "Evdeki bütün parayı almışlar. Evde ekmek almaya para bulamadık. Emekli maaşım dahil olmak üzere hepsi gitti. Bankada hesaptan para çekerek ekmek alabildim. Telefondakiler çok bilgili, hakkımızda her şeyi biliyorlar. Bana bankadaki paramın güvende olmadığını, onu da çekip kendilerine vermem gerektiğini söylediler. Ayrıca savcı beyin de yanlarında olduğunu hatta bana selam söylediğini söylediler. Ben de kendilerine inanmış gibi yapıp karakola gitmek üzere evden çıktım. Telefonu kapatmamamı söylediler. Evden çıktım yolda muhtarı gördüm ve hemen karakola giderek durumu anlattım. Ekip gönderdiler ama eşim zil çalınca telefondakilere polis geldiğini söylemiş. Onlar da telefonu kapatmış. Hereke'de oturan herkesi aramışlar. Herkes tedirgin" dedi. Yakalanan iki kişinin Sadi Maviengin'in parasını alan şahıslar olmadığı öğrenilirken, polis ekipleri her iki konuyla alakalı olarak da soruşturma başlattı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...