Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dere yatağı faciası

Dere yatağı faciası

YAŞAM Haberleri

Hopa'da âdeta gök delindi. 8 kişi öldü, 3 kişi kayboldu, 20'den fazla yaralı çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Yaz yağmuru Karadeniz'de bu sefer Artvin'in Hopa ilçesini vurdu. Yetkililerin yıllardır "Dere yataklarına ev yapmayın" uyarılarının ne kadar önemli olduğu bir defa daha ortaya çıktı. Sel suları özellikle dere yatağındaki yerleşim birimlerini silip süpürdü.
Artvin'de önceki gün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış kısa sürede etkisini artırdı. Öyle ki, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun "500 yılda bir ancak görülebilecek yağmur" diye bahsettiği sağanak yağış aralıksız 6 saat sürdü. Yağış özellikle Hopa ilçesinde çok etkili oldu. Sel suları Hopa ilçesini kısa sürede kapladı. Özellikle dere yatağındaki evler ve oraganize sanayi sitesindeki fabrikalar tamamen sular altında kaldı. Bu ev ve fabrikalardaki 8 kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. İlerleyen saatlerde 3 kişinin de kayıp olduğu açıklanırken, yaralanan 20'den fazla kişi çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Felaket haberleri ile birlikte bölgeye ilk ulaşan hükümet yetkilisi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu oldu. Bölgede incelemelerde bulunan Eroğlu daha sonra yaralıları hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün böyle bir yağış olacağı konusunda bölgedeki vatandaşları ikaz ettiğini belirten Eroğlu, "500 yılda 1 vuku bulacak yağışın meydana geldiği arkadaşlarımız tarafından tespit edildi. 12 saatte yaklaşık 252 kilogram-metrekare gibi büyük bir rakam. Aniden akışlara sebep oldu, heyelanlar oldu. Başbakanımız acil ihtiyaçlar için 10 milyon lira gönderdi" dedi. Dereler dışında heyelana maruz kalan riskli bölgeler olduğunu da vurgulayan Bakan Eroğlu, bunun tespiti maksadıyla bütün kurumların çalıştığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Dere yataklarına maalesef ikazlarımıza rağmen hâlâ yapı yapılıyor. Dere, yatağını tekrar geri kazanır. Dere yataklarına ev yapmayalım. Kum, çakıl almayalım." Öte yandan hayatını kaybeden vatandaşlardan bazıları da dün gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Sel felaketiyle ilgili Maliye Bakanlığı da, Artvin'in Arhavi, Borçka ve Hopa ilçelerindeki tüm mükellefler için vergi uygulaması bakımından 29 Şubat 2016'ya kadar mücbir sebep hali ilan etti. Böylece, 29 Şubat 2016 tarihine kadar teslim edilmesi gereken beyannamelerin verilme süresi 15 Mart 2016 günü sonuna, bu beyannamelere istinaden tahakkuk edecek vergilerin ödeme süresi ise 15 Nisan 2016 günü sonuna kadar ertelendi.
Dere yatağı faciası
KİMİ CAN DERDİNDE KİMİ DE SELFIE
Yaralılardan Cansu Kaya; vefat eden annesi Eniyt Gedik, Kazım Gedik, yengesi Ünsal Gedik ve yeğeni Erdal Eren Gedik'i sedye ile son defa görmeye geldi. Yüzlerce araç sel sularına kapılıp sürüklendi. Orman Bakanı Eroğlu, incelemelerinin ardından hastanede yaralıları ziyaret etti, cenaze törenlerine katıldı. Bazı vatandaşlar ise felaket bölgesinde selfie çekme telaşındaydı
Dere yatağı faciası

İŞTE FELAKETİN FOTOĞRAFI! BİRÇOK FABRİKA VE EV SEL SULARINA KAPILIP GİTTİ

Hopa ilçesinin merkezinden geçen dere yatağı kenarına yapılan ev ve organize sanayi bölgesi tamaman sular altında kaldı. 6 saat aralıksız süren yağış birçok ev ve fabrikayı yıkıp geçti. Özellikle bu bölgedeki 8 kişi sulara kapılarak hayatını kaybetti. Sel suları çekildiğinde ise organize sanayi bölgesindeki bazı fabrikalar ile evlerin sel suları ile kaybolup gittiği ortaya çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...