Hopa Taha'yı arıyor

Hopa Taha'yı arıyor

YAŞAM Haberleri

8 kişinin hayatını kaybettiği selde kaybolan 3 kişiden biri olan 4 yaşındaki Taha için 'kurbağa adamlar' da devreye girdi.

Artvin'in Hopa ilçesinde bir yandan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken diğer yandan kaybolan 3 kişi aranıyor. 8 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde kaybolan 3 kişiden biri olan 4 yaşındaki Taha Su için vatandaşların da katıldığı arama seferberliği başlatıldı. Hopa İlçesi Sundura Mahallesi'nde kurtarma çalışmaları sırasında devrilen itfaiye aracından dereye düşen Taha Su'yu arama çalışmalarına Trabzon Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 7 kişilik DEGART “kurbağa adam” ekibi de katıldı. Kurbağa adamlar, Sundura Deresi ağzı ve sahildeki aramalarını günün ilk saatinden gece yarısına kadar sürdürdü. Sahil güvenliğe ait bir helikopter denizde havadan tarama yaparken AFAD ekipleri de dere kenarlarında arama gerçekleştirdi. Görüş açısının çamur yüzünden uygun olmaması nedeniyle aramaların güçlükle yapıldığı görüldü. Taha'nın babası Erkan Su, “Ben iki senedir buradaki menfezle ilgili şikâyetlerde bulundum, beni kimse dinlemedi. İki elim yakalarında olacak. Benim oğlum gündüz vakti gitti. Benim oğlum gitti, benim oğlum artık yok, bana bunu kim anlatır. Eşim, çocuğum evden çıkmak isteyince itfaiye aracı gelmiş. İtfaiye aracına binmişler. Daha sonra araç devrilmiş, oğlum derenin içine düşmüş. ” dedi. Öte yandan, Hopa Kaymakamlığı tarafından oluşturulan kriz masasına sel ve heyelanlardan etkilenen 600 kişi müracaat etti. Sayının 2 bine ulaşması bekleniyor. Kaymakamlık tarafından oluşturulan üç kişilik ekip müracaatları ev, iş yeri ve araç hasarına göre alarak tasnif yapıyor. Kapalı köy ve mahalle yollarını açma çalışmaları ise devam ediyor. Bazı bölgelerde mahsur kalanlar helikopterlerle kurtarılıyor. Türk Kızılayı da, Hopa'da 60 tonun üzerinde su, hijyen seti ve gıda kolisi dağıtımına başladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...