Bursa'da dehşet gecesi, yangın köyleri kuşattı!

Bursa'da dehşet gecesi, yangın köyleri kuşattı!

YAŞAM Haberleri

Bursa'nın Mudanya ilçesinde saat 17.30 sıralarında Çağrışan köyü sınırlarındaki çam ormanında yangın çıktı.

Piknikçi ateşinden çıktığı sanılan yangın, kısa sürede büyüyerek, rüzgarın tesiriyle 5 noktaya yayıldı. Aksungur, Çağrışan ve Nilüfer köyleri arasındaki yangın için bölgeye 50'den fazla itfaiye aracı sevk edildi. Havanın kararmasıyla helikopterin alevlere müdahalesi sonlandırıldı. Ekipler, şehir merkezinden ve İzmir otobanı ile Mudanya'dan da görülen yangının söndürülmesi için seferber oldu. İstanbul'dan da bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının Çağrışan Köyü'ne yaklaşması büyük paniğe yol açtı. Cami hoparlöründen, herkesin tankerlerini su ile doldurmaları ve evlerini boşaltmaları konusunda anons yapıldı. Geceyi diken üstünde geçiren köylüler, sokaklara döküldü. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yangının 50 hektarlık bir alanda etkili olduğunu belirterek, poyraz sebebiyle kontrol altına alınamadığını söyledi.  Karaloğlu, “Şu an iki köyümüz tehdit altında. Zeytin bahçeleri ve üzüm bahçelerinde de hasar var. Ama zarar için çok erken. Gün ağarınca helikopterlerle müdahale edeceğiz” dedi.

VATANDAŞLAR?EVLERİ?BOŞALTTI
Yangın sebebiyle Çağrışan Köyü sakinleri, evlerini boşalttı. Geceyi diken üstünde geçiren köylüler için sağlık ekipleri tetikte bekletildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...