20 bin kişiyi gömdü!

/ Kaynak: İHA
20 bin kişiyi gömdü!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Birçok insanın cesaret edemeyeceği meslek gassal. Hergün ölümle yüz yüze gelen görevlilerin en çok etkilendikleri ise çocuk ölümleri.

Balıkesir'in en büyük mezarlığı olan Başçeşme Mezarlığı'nda görev yapan erkek ve kadın gassalların vakti, ölü yıkanan yer olarak bilinen gasilhanede geçiyor. Hergün ölümle iç içe bir hayat süren gassallar, yaptıkları işi 'Padişahı da fakiri de buraya gelecek' sözü ile özetliyor. Karesi Çınarlı Cami imamı olan Nazım Erkek, "Bizi en çok yaş itibarı ile genç olan ölümler etkiliyor. Çocuklar, kaza sonucu ölümler bizi etkiliyor" dedi. Başçeşme Mezarlığı'nın âdeta demirbaşı haline gelen Mehmet Sevinç ise 45 yıldır mezarlıkta çalışıyor. Sevinç, "Ben 35 yıl burada mezar kazdım. 45 senedir Başçeşme'deyim. Hiçbir zaman kazdığım mezarları saymadım, ama 20 bine yakın mezar kazmışımdır. Meslek hayatımda fakir zengin hiç ayırmadım. Hepsi aynıdır benim için. Ben buraya geldiğimde burada tek tük mezar vardı. Balıkesir'in önde gelenlerini ben gömdüm. Burada kimin mezarını arıyorsan gelip bana soracaksın. Belediye başkanları, milletvekilleri hepsinin mezarını ben kazdım" dedi. 


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...