Diyarbakır'da 2 polisin şehit edilmesinin ardından sıcak gelişme!

Diyarbakır'da 2 polisin şehit edilmesinin ardından sıcak gelişme!

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde silah sesleri ve çatışmalar yer yer devam ediyor. 12.30 sularında polise yeniden ateş açıldı, 3 polis yaralandı.

Merkez Sur İlçesi'ne bağlı Hasırlı Mahallesi'nde terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'lilerin  kazdığı hendekleri kapatmak için dün çok sayıda polis ekibi ile başlatılan operasyon devam ederken, bugün saat 05.00 sıralarında polis ekibine rokatatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 2 polis şehit oldu, 3'ü yaralandı. Bölgede hava destekli başlatılan operasyon başlatılırken mahalle sakinlerinden sokağa çıkmamaları istendi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hava destekli operasyon sürerken, Diyarbakır Valiliği, vatandaşların  zarar görmemesi için ikinci bir emre kadar Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan  etti.  Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "Sur İlçesi'nde meydana gelen olaylar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 sayılı il idaresi kanununun 11-C maddesi gereğince İlimiz merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede, (Abdal Dede, Ali Paşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, İskender Paşa, Melik Ahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz Mahallerinde 06.09.2015 Pazar günü 09.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süreci ayrıca ilan edilecektir." 

GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı kapsamında sur içinde kalan Abdal Dede, Ali Paşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, İskender Paşa, Melikahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz mahallerine çıkan bütün cadde ve sokaklara giriş-çıkışlar yasaklandı. 
Her sokak ve cadde başında önlem alan polis ekipleri, girmek isteyen yaya ve araçları çevirdi. Sur İlçesi'ne açılan Mardinkapı, Urfakapı, Çiftkapı, Tekkapı ve Urfakapı'dan girişler de polisler tarafından engellendi.
Bazı mahallelerden silah sesleri gelirken, bazı kişiler de evlerine gidemediklerini söyleyerek sokağa çıkma yasağı uygulamasına tepki gösterdi.

POLİSE ATEŞ AÇILDI; 3 YARALI

Sur İlçesi'nde operasyonun devam ederken, saat 12.30 sıralarında Fatihpaşa Mahallesi Yıkıkkaya Sokak'ta polislere ateş açıldı. Saldırıda 3 polis yaralandı. Bu arada olaylar sırasında yaralanan 4 kişi de hastaneye kaldırıldı. Bu kişilerden 2'si hastaneye ambulanslarla, 2 yaralı da özel araçlarla getirildi.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI
Sur İlçesi'ne açılan Mardinkapı, Urfakapı, Çiftkapı, tek kapı ve Urfakapı'dan girişlerde çelikli yelekli silahlı polisler, ilçeye girmek isteyen yaya ve araçlara izin vermeyerek geri çevirdiği görüldü.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Bu arada sabah saatlerinde Hasırlı Mahallesi'nde polise düzenlenen rokatatarlı saldırıda, şehit olan polislerin özel harekat şube müdürlüğünde görevli Mustafa Turanlı (Elazığ) ve Muzaffer Can Ersoy (Kayseri) oldukları öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...