Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyanın en pahalı kenti belli oldu

Dünyanın en pahalı kenti belli oldu

YAŞAM Haberleri

Dünyanın en pahalı kenti Zürih, en ucuzu ise Kiev. araştırmaya dahil edilen 71 kent arasında İstanbul 35'inci sırada yer alıyor.

İsviçre merkezli bir banka tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyanın en pahalı kenti Zürih. Araştırmaya dahil edilen 71 kent arasında en ucuz olanlar ise Kiev, Sofya ve Bükreş.  İstanbul ise Viyana, Amsterdam, Şanghay, Doha, Lyon ve Berlin gibi kentlerle birlikte sıralamanın ortalarında yer alıyor. Araştırma, dünyanın farklı kentlerinde aynı ürün için insanların ne kadar çalışmaları gerektiğine dair çarpıcı veriler de içeriyor. Buna göre Oslo'da yaşayanlar 1 kilo pirinç için 3 dakika çalışırken, Yeni Delhi'de 73 dakika çalışıyor.  1 kilo ekmek için Zürih'te 5 dakika, Jakarta'da 70, Manila'da ise 83 dakika çalışmak gerekiyor. 


Araştırmaya göre, dünyada belediye otobüsü veya metro biletlerinin ortalama maliyeti 1,5 euro. Ancak Kopenhag'da satın alınan bir biletle Kiev'de 285 kilometrelik yol seyahat edilebiliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...