Milyonlar hacı oldu

Milyonlar hacı oldu

YAŞAM Haberleri

Haccın en önemli farzı Arafat vakfesi için Cebel-i Rahme tepesinin eteklerine çıkan milyonlarca hacı adayı ibadetini 50 derece sıcaklıkta gerçekleştirdi

Osman SAĞIRLI-MEKKE

Mekke'den önceki akşam yola çıkan hacı adayları sabah saatlerinden itibaren Arafat Ovası'nda kendilerine ayrılan yerlere geldi. Çadırlarında vakitlerini, dualar ve telbiyelerle öğle namazına kadar zikirle geçiren hacı adayları, Hazreti Adem ile Havva validemizin buluştukları Cebel-i Rahme tepesini de aşırı sıcağa aldırış etmeden gezip orada da özel dualar etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın irşat çadırında düzenlenen programda Kur'an-ı kerim tilaveti yapıldı. Bol bol tehliller ve telbiyeler arasında hacılar öğle ve ikindi namazını cem ederek kıldılar. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Mehmet Görmez vakfe duasında “Yüreklerimizdeki yüklerden kurtulmayı nasip eyle” diyerek, “Efendimiz bu kızgın güneşin altında, zulmetmeyin, ama zulme de izin vermeyin buyurdu. Onun istediği gibi kul olamadık. Bize el uzatan kardeşlerimizi yalnız bıraktık. Müminler kardeştir buyuruyorsun. Ne yazık ki bizler, zihinleri bir, yürekleri bir kardeşler topluluğu olamadık. Bizi bağışla. Bizi birbirine kenetlenmiş kardeşler topluluğu eyle” diye yalvardı. Nice medeniyetlerin yok olduğuna dikkat çeken Mehmet Görmez, 8 asırlık Endülüs, Maveraünnehir medeniyetlerinin yok olduğunu hatırlatarak, “Anadolu'daki bu güzel medeniyeti yok etme Allahım. Şehitlerimizle bizleri cennetinde buluştur. Kahraman askerimizi, polisimizi muzaffer eyle. Eli kalem tutacak çocuklarımızı dağlara götürerek kardeş katili yapanlara fırsat verme ya rab. Kudüsü postalları ile kirletenlerden kurtar. İktidar ve kuvveti ile kan ve gözyaşı akıtanları sana havale ediyoruz” diye dua etti. Terör konularındaki kısımlarında hacıların büyük bir iştiyak ile amin nidaları Arafat ovasını çınlattı.
Milyonlar hacı oldu

2 MİLYON HACI ADAYI KUTSAL TOPRAKLARDA
Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan yaklaşık 2 milyon hacı adayı, vakfe için Arafat'a çıktı. “Lebbeyk allahümme lebbeyk” diyerek yola çıkan hacı adaylarından geceyi Mina'da geçirenler yürüyerek, diğerleri de otobüslerle Arafat'a ulaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...