Dünya bayramda buluştu

Dünya bayramda buluştu

YAŞAM Haberleri

Fransa'dan Hollanda'ya, Tunus'tan İsveç'e, Balkanlar'dan Macaristan'a kadar milyonlarca Müslüman bayram namazını kılmak için camilere akın etti.

Birçok bölgede camilerin dışına taşan Müslümanlar, namazlarını avlularda ve sokaklarda kıldı. Almanya'daki camilerde birlik ve beraberliğe vurgu yapılırken, Sudan'da terör olayları kınandı. Fransa'da ise, yer sıkıntısından dolayı bayram namazı belediyenin spor salonunda kılındı. İsveç'te bayramlaşmanın önemine dikkat çekilirken cami avlularında tatlı ikram edildi. Mekke'de bulunan milyonlarca Müslüman ise, Kâbe-i Şerif'e akın ederek bayram namazını huşu içinde kıldı. Tekbir sesleri, dualarla namaz kılan Müslümanlar, okunan hutbe sonrası gözyaşları içinde dua etti birbirleriyle bayramlaştı. Kırgızistan'da ise yaklaşık 100 bin kişi Aladağ Meydanı'nda bayram namazını kılıp, bayram coşkusunu yaşadı. Dünyanın farklı bölgelerinde kılınan namazlardan sonra Müslümanlar için dua edildi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...