Bingöl'de PKK sığınaklarındaki mühimmatlar ele geçirildi

/ Kaynak: DHA
Bingöl'de PKK sığınaklarındaki mühimmatlar ele geçirildi

YAŞAM Haberleri  / DHA

Bingöl'de PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda, teröristlere ait sığınak ve barınaklardaki mühimmatlar ele geçirildi.

Bingöl'de güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda, teröristlere ait sığınak ve barınaklarda aralarında el yapımı patlayıcı ve mühimmatlar ele geçirildi. Bingöl Valiliği, merkez Kurudere Mevkii'nde yol kesen teröristlere yönelik perşembe günü gerçekleştirilen operasyonda il genelinde eylem gerçekleştiren 4 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada, bu operasyonun ardından İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin PKK'lıların kullandığı değerlendirilen Alıncak Köyü kırsalındaki sığınak ve barınaklara yönelik iki Jandarma Özel Harekat Tim ve 1 Geçici Köy Korucusu Timi ile cuma günü operasyon icra edildiği belirtildi. 
Operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarına ait sığınak ve depolarda, 20 eylemlerde kullanılmak üzere hazırlınmış molotofkokteyli, 4 boru tipi el yapımı patlayıcı. 5 roket mühimmatı, 250 adet M-16 fişeği, düdüklü tencere içerisine tuzaklanmış el yapımı patlayıcı. 100 adet 12.7 uçaksavar mühimmatı, asfaltı kesip içine patlayıcı yerleştirmek için manila, patlayıcı eylemlerinde kullanılan kablo, pil gibi malzemeler, çok sayıda yiyecek ve giyim malzemeleri ele geçirildi. 
Ele geçen mühimmatlar Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile yerinde imha edildi.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...