HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yozgat'ta korkutan yangın

Kaynak:
Yozgat'ta korkutan yangın
Yozgat, Yozgat Yangın, Haber

YAŞAM Haberleri  / 

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde faaliyet gösteren tekstik fabrikasında akşam mesai bitiminden kısa süre sonra yangın çıktı.

Tonlarca tekstik ürününün kullanılamaz hale geldiği yangının kundaklama sonucu çıktığı sanılıyor. 
Sorgun'da 2 yıldır faaliyet gösteren ve 150 kişinin çalıştığı tekstik fabrikasında saat 20.30 sıralarında şiddetli bir patlamanın ardından yangın çıktı. Fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışan Mustafa Şimşek, patlama sesinden sonra bir kişinin kaçarak uzaklaştığını gördü. Önce kaçan şüpheliyi kovalayah Şimşek, ardından alevleri fark edince, itfaiye ve yetkili kişilere haber verdi. Kısa sürede büyüyen yangına Sorgun, Yozgat ve Çiğdemli belediyelerine ait itfaiye ekipleri ile Şeker Fabrikası'na ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Jandarma ve polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bekletildi. Yangın haberini alan fabrika çalışanları da gelerek söndürme çalışmalarına destek oldu. Yangın, ekiplerin yoğuin çabaları sonucu 2 saatte kontrol altına alınarak soğut işlemi başlatıldı. 
Yanan fabrikaya gelen Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve AK Parti Yozgat milletvekili Ertuğrul Soysal, yetkililerden bilgi aldı. Başkan Şimşek, "Fabrikada son vardiya işi bıraktıktan sonra içerde bir kişi tarafından temizlik yapılırken yangın çıkıyor. Kaçan kişiyi bekçi gördüğünü söylüyor. Burası Sorgunumuzun gözbebeği idi. 150'den fazla insan çalışıyordu. Yaklaşık 500 kişi ekmek yiyordu. Şu anda yangın kontrol altına alındı. Ne olduğunu araştırıp bulmaya çalışacağız. İçerde doğalgaz var, bir sürü yanıcı madde var. Daha korkunç şeylerde olabilirdi ama, hamdolsun kontrol altına alındı. Tabii içerde tekstil ürünleri olunca yangın bir anda yayılmış. Oldukça büyük bir yangın. Sanırım içerde 15 ton kadar tekstil ürünü varmış. Araştırılacak, neticeyi hep birlikte göreceğiz" dedi. 
Fabrika Müdürü Osman Nurlu da yaptığı açıklamada zararı kesin olarak tahmin etmenin çok zor olduğunu, 15 ton kadar tekstil ürünü bulunduğunu ve tonunun 22 bin lira civarında olduğunu söyledi. Nurlu, “Bizim burada zararı düşünecek halimiz yok. Başkanımızın da dediği gibi buradan 500 kişi ekmek yiyor. Siparişlerimiz var. Günü gelen ürünlerimiz var. 50-60 bin parça siparişimiz var" diye konuştu.
Fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışan Mustafa Şimşek, saat 20.00 sıralarında işçilerin paydos ettiğini ve herkes gittikten yaklaşık 15 dakika sonra yangın çıktığını, yangından önce bir patlama sesi duyduğunu ve hemen dışarı çıktığında ise bir kişinin kaçarak uzaklaştığını söyledi. Şimşek, önce kaçan kişinin peşinden koştuğunu ancak, alevleri görünce geri döndüğünü ve ilgililere haber verdiğini anlattı.

YAŞAM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...