Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kapalıçarşıyı kül eden yangının korkunç bilançosu ortaya çıktı

/ Kaynak: İHA
Kapalıçarşıyı kül eden yangının korkunç bilançosu ortaya çıktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa'da tarihi çarşıyı küle çeviren yangının bilançosu ortaya çıkarken, Büyükşehir Belediyesi, 52 dükkanda tadilat için ölçüm çalışmalarına başladı

Bursa'da Osmanlı devrinden bugüne kadar ayakta kalan Kapalıçarşı, dün akşam neden çıktığı belirlenemeyen yangınla küle döndü. İtfaiye ekiplerin müdahalesiyle sabaha karşı söndürülen yangında perdeci, halıcı ve mobilyacıların bulunduğu 52 dükkan kullanılamaz hale geldi. 30 civarında araç ve 90 personelle yangına müdahale edildi. Yangının başladığı bölgenin hassasiyeti dikkate alınarak, Karacabey, Mustafakemalpaşa dahil bütün grupların personel ve araçları bölgeye sevk edildi. İki saatlik hummalı çalışmaların ardından kontrol altına alınan yangın, bölgedeki diğer çarşılara sıçramadan söndürüldü. 
Yangının yol açtığı tahribat ise sabah gün ışıklarıyla birlikte ortaya çıktı. 52 dükkanın içindeki malzemelerle kül olduğu görüldü. 
Olay yeri inceleme ekipleri, yangının çıkış sebebini bulmak için çarşı içinde incelemelerde bulundu. 
Bursa Büyükşehir belediyesi, yangında dükkanları kül olan esnafın yaralarını sarmak için çalışma başlattı. Belediye ekipleri, restorasyon çalışmaları için ölçüm yapmaya başladı. 

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...