İzmir'de kaçak göçmen operasyonu: 35 kişi yakalandı

İzmir'de kaçak göçmen operasyonu: 35 kişi yakalandı

YAŞAM Haberleri

Karşıyaka ilçesinde düzenlenen insan kaçakçılığı operasyonunda, Suriye uyruklu 35 sığınmacı yakalandı.

AA ekibi, "Ölüm yolculuğu" olarak nitelendirilen, yasa dışı geçiş organizasyonunda Yunanistan'a kaçırılmak istenen sığınmacıların polis ekiplerince yakalanmasını görüntüledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Basmane bölgesinden kısa aralıklarla hareket eden çok sayıda ticari taksinin araçlarına aldıkları yabancı uyruklu kişileri Yenişehir semtindeki Gıda Çarşısına götürdükleri bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacıların, İzmir'de yoğun yaşadığı Basmane semtinde beklemeye başladı.

Ticari taksilerden birini takibe alan ekipler, Gıda Çarşısında ıssız bir sokakta bekleyen minibüse sığınmacıların bindirildiklerini gördü. Karşıyaka istikametine doğru hareket eden 35 AL 8117 plakalı minibüsü bir süre izleyen ekipler, Serinkuyu kavşağı girişinde operasyon düzenledi.

Minibüsü durduran ekipler, Kuzey Ege güzergahında hareket eden minibüsteki, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 35 Suriyeli sığınmacıyı yakaladı. Sürücü F.B. gözaltına alınırken, minibüste yapılan aramada ise 29 can yeleği, 6 can simidi ve 2 pompa bulundu.

Emniyette kimlik tespit işlemleri yapılacak sığınmacıların Göç İdaresi İl Müdürlüğü'ne teslim edilecekleri buradan da sınırdaki konteyner kentlere gönderilecekleri belirtildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...