Bartın Irmağı siyaha büründü

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Bartın Irmağı siyaha büründü

YAŞAM Haberleri  / DHA

BARTIN'da kent merkezi içerisinden geçen ırmakta artan kirlilik nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti. Ekipler, simsiyah akan sudan numune alıp inceleme başlattı.

Bartın ırmağında son günlerde artan kirlilik nedeniyle suyun rengi siyaha döndü. Yaşanan kirlilik ve kötü koku kentte yaşayan vatandaşları da olumsuz etkiledi. Irmakta yaşanan kirlilik üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü inceleme başlattı. Vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine ekipler derenin belirli bölgelerinden su numuneleri aldılar. Ekiplerin yapacağı incelemenin ardından suyu kirleten etkenler tespit edilecek.
Irmakta yaşanan kirliliğin fabrika atıklarından kaynaklandığını düşündüklerini belirten Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, "Kent merkezinden geçen ırmak zaman zaman siyah renge dönüşüyor. Bu da balık ölümlerine neden oluyor. Bu sorunu her zaman yaşıyoruz. Belediye olarak maalesef bizim bir yaptırımımız yok. Durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bartın Valiliği'ne bildiriyoruz. Fabrika atıklarından kaynaklandığını düşündüğümüz kirlilik ırmakta balık ölümlerine de neden olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
Irmakta yaşanan kirlilik ve kötü kokuya tepki gösteren vatandaşlarda yetkililerin konuya çözüm bulmasını istedi. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...