Çınar seferberliği

Düzenleyen:
Çınar seferberliği

YAŞAM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile her yere çınar ağacı dikeceklerini, ilk fidanı da yılbaşından sonra Erdoğan’ın dikeceğini açıkladı.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
AK Parti’nin seçim vaatleri arasında da bulunan, Türkiye’de kişi başına düşen yeşil alan sayısının artırılması kapsamında, Osmanlı İmparatorluğu’nun sembolü olan çınar ağacı dikimi için seferberlik başlatılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile yılbaşından sonra çınar fidanı dikimi kampanyası yapacaklarını söyledi. Eroğlu, şöyle konuştu: “Çınar ağacı Osmanlı’nın sembolüdür. Osmanlı’nın kurulduğu alandan başlayıp her yere çınar ağacı dikeceğiz. İlk fidanı da yılbaşından sonra Sayın Cumhurbaşkanı dikecek. Çınar, Osmanlı’yı temsil eder.  Osman Gazi, rüyasında çınar ağacı gördükten sonra Osmanlı kuruldu. Sadece İstanbul’a 100 bin çınar fidanı dikilecek.”
OSMAN GAZİ’NİN RÜYASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaman zaman konuşmalarında bahsettiği Osman Gazi’nin rüyası rivayetlere göre şöyle anlatılıyor: “Osman Gazi,  Şeyh Edebali’nin evinde bir gece misafir olur. Gece istirahat için kendisine bir oda gösterilir ancak gösterilen odanın duvarında Kur’an-ı Kerim asılıdır. Osman Gazi ayaklarını uzatarak uyumanın saygısızlık olduğunu düşünerek kitaba saygısından sabaha kadar oturarak uyumaya çalışır. Uykusunda vücudundan bir çınar ağacı çıktığını ve bu ağacın dallarının semaya kadar uzandığını görür. Şeyh Edebali rüyayı Osman Gazi’nin neslinden bir devlet kurulacağına ve bunun yüzyıllarca hüküm süreceğine yorar.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...