Bunun adı av değil katliam

Düzenleyen:
Bunun adı av değil katliam

YAŞAM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce, Muş'un Varto ilçesinde yasaklanmış bölgede avlanan ve fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan 12 kişiye para ceza kesildi.

 2010'da gerçekleşen olayda H.A. ve arkadaşları, Muş'un Varto ilçesinde yasak bölgede avlanarak görüntü ve fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı. Söz konusu fotoğraf ve görüntüleri geçen ay tespit eden ve incelemeye alan DKMP ekipleri, söz konusu ava çoğunluğu Muşlu olmak üzere İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ'dan avcıların katıldığı ve 51 kınalı keklik, 12 çil keklik, 2 tavşan, 1 tahtalı olmak üzere 66 av hayvanının yasa dışı vurulduğu tespit edildi. 12 kişiye toplam 6 bin 501 lira idari para cezası verildi. Ayrıca faillere, tabiata zararlarından dolayı da 36 bin 168 lira tazminat vermeleri karara bağlandı. AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...