Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye’nin en sıcak şehri buz tuttu

Düzenleyen:
Türkiye’nin en sıcak şehri buz tuttu

YAŞAM Haberleri

Türkiye’nin en sıcak şehirlerinden birisi olan Adana’da dün gece hava sıcaklığı eski 4 dereceye kadar düşünce su birikintileri buz tuttu.

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava Adana’da da etkili oldu. Yazın hava sıcaklığının 50 dereceye kadar çıktığı Adana’da dün gece sıcaklık eksi 4 dereceye kadar düştü. Adana’da son yıllarda ölçülen en düşük hava sıcaklığı nedeniyle su birikintileri de buz tuttu.

DSİ’ye ait boş sulama kanallarındaki su birikintileri kalın bir buz tabakası oluşturdu. Gündüz havanın güneşli olmasına rağmen buz tabakası çözülmedi. Gündüz saatlerinde hava sıcaklığının 7 derece olduğu Adana’da vatandaşlar da sokağa atkısız ve beresiz çıkmadı.

Vatandaşlar havanın çok soğuk olduğunu, Adana’da daha önce böyle soğuk görmediklerini söyledi. Hava sıcaklığının bugünden itibaren yükseleceği, gece 2 derece olacağı, Adana’nın yarından itibaren de yağışlı havanın etkisi altına gireceği öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...