Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yasin Börü bu evde katledildi

Düzenleyen:
Yasin Börü bu evde katledildi

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır'da HDP'nin çağrısıyla gerçekleştirilen 6-8 Ekim'deki saldırılarda teröristlerce katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davasında üçüncü duruşma bugün gerçekleştirilecek.

Davayı takip eden ve öldürülen gençlerin otopsi görüntülerini izleyen Avukat Mehmet Mahmut Doğan çok çarpıcı detayları anlattı. Polisin vahşet evinde kaydettiği görüntüler de ilk kez yayınlandı. Diyarbakır'da 6-8 Ekim 2014'teki saldırılarda Yasin Börü, Dakak, Güneş ve Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün yapılacak. Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen davanın üçüncü duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak. Mahkeme, 34 sanığın yargılandığı davanın ara kararında tutuklu sanıklardan 4'ünün tahliyesine karar vermişti. Sanıklardan 17'sinin tutukluluğu ise devam ediyor.

HDP'nin çağrısıyla başladı

50'den fazla insanın öldüğü 6-8 Ekim olaylarını başlatan çağrı ise Demirtaş'ın başkanlığında toplanan HDP Parti Meclisi tarafından yapılmıştı. Demirtaş, Suruç'taki canlı bomba saldırısından sonra ise tabanına seslenerek, "herkes kendi güvenlik önlemini alsın" demişti. Demirtaş, terör tepki eylemlerinde HDP binalarına yapılan saldırılara karşı partililerden misli ile karşılık vermelerini de istemişti.

Vahşet evinden kan donduran fotoğraflar

Bugünkü duruşmada bazı gizli tanıkların beyanının alınması beklenirken, davayı takip eden Avukat Mehmet Mahmut Doğan, Twitter hesabı üzerinden geride kalan döneme dair çarpıcı gerçekleri yayınladı. Ayrıca olay yeri inceleme ekiplerince kaydedilen fotoğraflar ilk kez gün yüzüne çıktı.

İddianameye yansımayan 6. isim 12 yaşında

Avukat Doğan, iddianameye yansımayan Yasin Börü ve 4 arkadaşının yanında altıncı bir kişinin bulunduğunu, o ismin Yusuf Er'in 12 yaşlarındaki kardeşi olduğunu ve et dağıtımı esnasında arabada bekletildiğini açıkladı. Daha sonra Börü ve arkadaşlarının mahalle arasında evleri gezerken YDG'li terörist bir grup tarafından takibe alındığını dile getiren Avukan Doğan, ardından yaşanılanları tüm detayları ile anlattı. Olay yeri inceleme polisinin kaydettiği görüntüler ile Börü ve arkadaşlarının otopsi görüntülerini izlediğini belirten Doğan, "Ben olay yeri ve otopsi görüntülerini izledim böyle bir vahşet yok" dedi.

"Kimse evine almak istemiyor"

Avukat Doğan kan donduran cinayetin tüm detaylarını şu şekilde anlattı:

"Yasin ve arkadaşları kalabalık YDG'li grubu fark edince bulundukları yerden hızla uzaklaşarak evlere sığınmaya çalışıyorlar.
Birkaç apartmanın zillerine basıyorlar ancak kapıları kimse açmıyor. En son olayın olduğu Özturan 3 apartmanında kapı açılıyor. Ancak bu sefer de dairelerde oturanlar 5 kişiyi evlerine almak istemiyor. Bir süre merdiven aralığında gizleniyorlar. Bu süre zarfında ailelerine ve büyüklerine ulaşmak için sürekli telefonla aramalar yapıyorlar. En sonunda 3. katta 5 numaralı dairedeki kadın merhamet ediyor ve 5 kişiye kapıyı açarak evine alıyor. Bu kadın evden defaatle 155'i arayarak yardım istiyor.

Saat 18.50'de katledildiler polis 21.17'de geldi

Yasin ve arkadaşları saat 18.50 civarında katlediliyor. Polis 21.17'de olay yerine gitmek için yola çıkıyor. (iddianameden) Yasin ve arkadaşlarını eve alan kadın hem eşini hem de polisi arıyor. Bu sırada grup evin kapısına kadar geliyor. 155 kaydında ilk aramada evin kapısına dayanan grubun sesleri rahatlıkla duyulabiliyor.

Üst katın balkonundan girip ateş ediyor

Bu sırada grup kapıda uzun süre bekliyor ve eve giremiyor. Ancak sanıklardan Uğur Doğanay üst kat daireye zorla giriyor. Üst katın balkonundan iplerle sarkarak Yasinlerin sığındığı eve giriyor ve ilk silahlı ateşi açıyor.

Vahşet evinde 3 kişiyi öldürdüler

Daha sonra ev sahibi evin anahtarını Uğur Doğanay'ın önüne doğru fırlatıyor. Sonrasında grup eve giriyor. YDG'li grup eve girdikten sonra 3 kişiyi öldürüyor. Diğer 2 kişi yaralanıyor.

Yusuf Er'i kan izlerinden takip edip buluyorlar

Olaydan yaralı kurtulan Yusuf Er, önce tuvalete saklanıyor (silahla yaralanmış) grup tuvalete saklandığını fark ediyor ve çıkarıyor. Kalabalık grup aynı esnada evin içerisinde 3 ölü ve yaralıyı linç etmeye devam ediyor. Her yeri kesik olduğu için tahminen yerde bıraktığı kan izlerinden merdiven altına saklandığını fark edip buradan çıkarıyorlar.

Olayın canlı şahidi
Olayların devamında kapı önü kalabalığı ve sokağın karanlığından bir şekilde fırsatını bulup yine kaçıyor. 1 sokak sonra bayılıp düşüyor. Düşüp bayıldığı yerde PKK'lı kimse yok ve görenler bir şekilde hastaneye götürüyor ve yaşıyor. Olayın en önemli şahidi.

Böyle bir vahşet görmedim

Grup öyle vahşi ki ölenlerin cansız bedenlerini yerde dakikalarca tekmeliyor sopalarla vuruyorlar. Ben olay yeri ve otopsi görüntülerini izledim böyle bir vahşet yok. Bir cansız beden düşünün burnu var, olması gerek yerde değil! Yasin Börü'nün annesi oğlunu adli tıpta ayağındaki "BEN"den teşhis edebiliyor!"

Canavarca hislerle katledilmişler

Vahşet, öldürülen 4 gencin otopsi yaralı kurtulan Yusuf Er'in Adli Tıp raporlarına da yansımış durumda. Raporlara göre öldürülen gençlere çok ağır işkenceler yapılmış. Ahmet Dakak'ta 22, Hasan Gökguz'da 20, Yasin Börü'de 15 bıçak darbesi var. Riyat Güneş'in ise kafatası kemiği kırılmış. Hasan Gökguz hariç öldürülen gençlerin vücutlarında birer tane de kurşun izine rastlandı.

Ahmet Dakak

22 kesici delici alet yaralanması (boğaz kesiği, bıçak girişi) 1 mermi girişi (çekirdek bedenden çıkarılmış) Ölüm, iç kanama.

Hasan Gökguz

20 kesici delici alet yaralanması(baş ve boyun bölgesinde yoğunlukla) Ölüm, beyin kanaması, iç kanama.

Riyat Güneş

Çok sayıda kesici delici yaralanma (kafada öldürücü ezik ve parçalanma) Bir mermi girişi (çekirdek çıkarılmış) Ölüm nedeni, kafatası kemik kırığı, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti.

Yasin Börü (16)

15 kesici delici yaralanma (baş ve boyun bölgesinde yoğun) 1 mermi girişi (çekirdek bedenden çıkarılmış) Ölüm nedeni, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti, iç organ yaralanması ve iç kanama.

Yusuf Er (yaralı)

Çok sayıda kesici delici yaralanma (sırt,kafa ve özellikle sağ bacakta çok sayıda kesik delinme) Acile ulaştığında sol akciğerde sönme.

Kaynak: Yenişafak

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...