Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yola çıkacaklar dikkat! Seferler iptal edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AJANSLAR
Yola çıkacaklar dikkat! Seferler iptal edildi

YAŞAM Haberleri  / AJANSLAR

İstanbul'da bu sabah şiddetli lodos etkili oluyor. İşe giden vatandaşlar zor anlar yaşıyor. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), lodos nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Fırtına Kuzey Ege ve Çanakkale'de de etkili... Boğaz kıyılarında lodos nedeniyle dalgaların sahile çarpmasıyla su seviyesi 3-4 metre yüksekliğe kadar çıktı.

İDO'nun internet sitesindeki açıklamaya göre, tüm iç hat deniz otobüsü seferleri şiddetli lodos nedeniyle iptal edildi. Ayrıca dış hat seferlerinden 07.45 Yenikapı - Yalova hızlı feribotu, 14.30 Yalova-Kartal deniz otobüsü ve 18.30 Bandırma - Yenikapı hızlı feribot seferlerinin hava koşulları nedeniyle yapılmayacağı bildirildi. BUDO'dan yapılan açıklamaya göre ise 07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul  (Kabataş), 08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 09.00 Bursa (Mudanya) -  İstanbul (Kabataş), 09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş), 10.45 İstanbul  (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 12.00  Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) 12.30   İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) deniz otobüsü seferleri iptal edildi.
 
ÇANAKKALE'DE DE ETKİLİ
Kuzey Ege ve Çanakkale Boğazı'nda fırtına, deniz  ulaşımını olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, Kuzey Ege'de saatteki hızı zaman zaman 90  kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe arasındaki saat 13.00 ve  17.00 ile Kabatepe-Gökçeada arasındaki saat 10.00 ve 15.00'te yapılacak seferler  ile Bozcaada-Geyikli arasında 07.30 ve Geyikli-Bozcaada arasındaki saat 10.00   seferi geçici olarak iptal edildi.
 

 
Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ  A.Ş'nin yetkilileri, fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından seferlerin normal  seyrine döneceğini bildirdi. Yetkililer, hattaki diğer seferlerin ise normal olarak sürdüğünü  kaydetti.
 
METEOROLOJİDEN UYARI GELDİ...
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden dün yapılan açıklamada,"Güney ve Batı yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgârın; bu geceden itibaren hızını arttırarak bugün (12.01.2016 Salı) Marmara, Kuzey Ege'de fırtına (50-80 km/s), Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli rüzgar (30-60 km/s) şeklinde eseceği, 13.01.2016 Çarşamba günü İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AJANSLAR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...