Edirne’de korkulan olmadı

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Edirne’de korkulan olmadı

YAŞAM Haberleri  / iHA

Bulgaristan’da yaşanan yağışların ardından yükselişe geçerek sel ve su taşkınlarına neden olan Meriç ve Tunca Nehirleri’nin debileri normal seviyelerine dönmeye başladı. Yaşanan sel ve su taşkını Edirne’de herhangi bir aksaklığa yol açmadan atlatıldı.

Bulgaristan’da yaşanan yağışların ardından Edirne’de artan nehir debileri, düşüşe geçti. Son 48 saat içerisinde Meriç ve Tunca Nehirleri’nin debilerinin taşkın riski seviyelerine yükselmesi nedeniyle bazı özel işletmeler ve sosyal tesisler ile tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı sular altında kalmıştı. DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, son ölçümlerle beraber nehirlerin debilerinde düşüş başladığını dile getirerek, nehir yataklarının normale dönmeye başladığını kaydetti.

"TÜRKİYE-YUNANİSTAN YOLU HİÇ KAPANMADI"

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, yaşanan nehir taşkınlarının Türkiye-Yunanistan yolu trafiğe kapanmadan ve ulaşımdan herhangi bir aksaklık meydana gelmeden atlatıldığını belirterek, "Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye’de olmak üzere çok yoğun bir yağmur olmasından dolayı Meriç, Arda ve Tunca Nehirlerimizde debi yükselmeleri oldu. Hatta komşu ülkelerimizde daha büyük felaketler olduğu haberlere de yansıdı. Meriç Nehri’nin toplam su debisi bin 364 metreküp/saniyeye kadar yükseldi. Gece yarısından sonra döndü. Şu anda sabah saat 10.00 itibariyle bin 284 metreküp/saniye olarak ölçüldü. Ama bunun yanında Yunanistan-Türkiye yolu hiç kapanmadı. Ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmadan sularımız, taşkın suları kapsamı alanında kalan alanlarda bir miktar yayılma oldu. Çay bahçelerine bir miktar girişler oldu. Ayrıca Tunca Nehri üzerinde bulunan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi bölgesi su altında kaldı. Herhangi bir aksaklık olmadan Allah’a şükür taşkını atlattık. İnşallah daha büyüğü yaşanmadan bu seneyi atlatırız diye dua ediyoruz" dedi.

"BULGARİSTAN’DA BULUNAN BARAJLAR FULL"

Bulgaristan’ın Arda Nehri üzerinde bulunan toplam 3 barajının da doluluk oranlarının maksimum seviyelerde seyrettiğini hatırlatan Sabancı,"“Bulgaristan’ın Arda Nehri üzerinde bulunan 3 tane büyük barajı full durumda. Toplam 1 milyar metreküpün üzerinde hacimleri olan bu barajlar şu anda dolu. Kapakları açmasalar da Arda havzasında dolu savak yaptı. Şu son taşkın da metrekareye 250 kilograma yaklaşık yağış düştü. Kendileri ile Dış İşleri Bakanlığımız aracılığıyla yazışmalarımızı sürdürüyoruz. Meriç Nehri’nde düşüş yaşandıktan sonra barajlarından bir miktar bırakabileceklerini bildireceğiz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...