Hastaneye mescit

Düzenleyen:
Hastaneye mescit

YAŞAM Haberleri

Her hastaneye bir ibadethane açılacak. Hasta ve yakınlarının kolay ulaşımı için yön gösterici tabelalar konulacak. Yatan hasta katlarına da birer mescit kurulacak.

Gökhan KAYA

İl sağlık müdürlüklerine birer genelge gönderen Sağlık Bakanlığı, ibadethanelerin, insanların dert ve sıkıntısını bir tarafa bırakarak huzur bulduğu azami saygıya layık kutsal mekânlar olduğun bildirerek, ibadethanelerin, ibadet için uygun alanlarda planlanması talimatı verdi. Buna göre hasta ve hasta yakınlarının ibadethanelere rahatlıkla ulaşabilmesi amacıyla, hastanelerde yönlendirme işaretlerinin ve levhalarının artırılarak vatandaşların rahatça görebileceği yerlere asılacak. Mevcut imkânlar dâhilinde, mümkün olduğunca yatan hasta katlarında da ibadet için yerler oluşturulacak. İhtiyaç halinde hasta ve refakatçilerine yönelik hizmet vermek amaçlı, ibadet için gerekli malzemeler hazır bulundurulacak. Sağlık tesislerinde fiziki koşullar göz önünde bulundurularak ibadethanelerin uygun alanlarda konumlandırılması sağlanacak. İbadethanelerin imkânlar dâhilinde tuvalet ve lavabo gibi gerekli iç düzenlemeleri yapılacak. Ayrıca ibadethanesi mevcutta bulunmayan sağlık tesislerinde ise bu şartlar dikkate alınarak ibadethanelerin açılması için çalışma yapılacak.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...