Türü bilinmeyen hayvan iskeletini camekanda sergiliyor

Düzenleyen:
Türü bilinmeyen hayvan iskeletini camekanda sergiliyor

YAŞAM Haberleri

Niğde'de anahtarcı Abdullah Öztürk, 2 yıl önce bulunan ve türü belirlenemeyen hayvan iskeletini iş yerinde bir camekan içerisinde sergiliyor.

Öztürk, o dönem arkeologların inceleme yaptığını ancak türünü bilemediklerini belirtirken, Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Topçu, hayvanın etçil bir tür olabileceğini ifade edip uzmanlarca detaylı bir incelemeye alınacağını söyledi.
Kuyruğu 45, bedeni de 60 santimetre olan iskeletin Bor İlçesi'nde yaşayan bir arkadaşının kayadan oyma kilerinde bulunduğunu belirten Abdullah Öztürk, çok ilginç olduğu için alıp özel bir camekan yaptırdığını söyledi. Daha sonra iskeleti iş yerinde sergilemeye başladığını ifade eden Öztürk, "Arkadaşımın eski evinde kayadan oyma kiler şeklinde bir yerleri vardı, oraya temizlerken bunu bulmuş, bana getirdi. Ben de bu şeylere merakım olduğu için arkadaşımdan aldım. Bu hayvan bana geleli yaklaşık 2 yıl oldu. Arkadaşımdan aldım ve teşhir ediyorum dükkanımda. Gelen müşterilerim olsun vatandaş olsun gelip fotoğraf çekiyor hayvan hakkında bana sorular soruyorlar" diye konuştu.
Türü bilinmeyen hayvan iskeletini camekanda sergiliyor
ABD'DEN PROFESÖR BEKLİYOR
O dönem hayvan iskeletinin Niğde Üniversitesi'nden iki arkeolog tarafından incelendiğini belirten Öztürk, şunları söyledi:
"İki arkeolog arkadaşı çağırdım geldiler incelediler ve bana çok eski bir yaratık türü olduğunu ve neslinin de tükenmiş olabileceğini söylediler. Kesin onlarda hangi hayvan türüne ait olduğunu onlarda bilemediler. Amerika'da bir hocalarının olduğunu belirterek 'Hocamız Niğde'ye geldiğinde gösterelim' dediler. Şimdi Amerika'dan gelecek hocayı bekliyoruz. Hocanın ne zaman geleceğini bilmiyorum. Niğde Müzesi'nden hiçbir yetkili gelmedi, ben de götürmedim."
UZMANLAR İNCELEYECEK
Niğde Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aydın Topçu ise, fotoğraf üzerinde incelediği iskeletin etçil bir tür olabileceğini ancak kesin sonucu yapacakları detaylı incelemede saptayabileceklerini kaydetti. Konunun uzmanlarının yurt dışında olduğunu ifade eden Topçu, şunları söyledi.
"Benim uzmanlık alanım örümceklerle ilgili bu türlerin uzmanı arkadaşımız yurt dışında olmasından dolayı fotoğraflarla yaptığımız incelemede bunun bir etçil türü dediğimiz grubun bir üyesi olabileceği üzerinde incelemelerimiz devam ediyor. Bu hayvan türünün üzerinde yapacağımız incelemeler sonrası hayvan türünün ne olduğunu ve ne zamana ait olduğunu bulacağız. Fotoğraflar üzerinde yaptığımız incelemeler ön incelemelerdir. Bu hayvanın grubu et yiyen bir hayvan grubudur. Kesin teşhisini ileriki dönemlerde vereceğiz yapacağımız incelemeler sonrasında."

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...