Ege Denizi'nde 26 göçmen kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ege Denizi'nde 26 göçmen kurtarıldı

YAŞAM Haberleri  / AA

​Ege Denizi'nde bir botta Afganistan uyruklu grubu yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na götürmeye çalışırken yakalanan 2 zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesinde konuşlu TCSG 6 Bot Komutanlığı ekiplerince Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında yakalanan E.B. ve O.Y'nin, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.
Adliyeye sevk edilen E.B. ve O.Y, mahkemece tutuklandı. Aynı botta yakalanan 26 Afgan ise Balıkesir Göç İdaresi Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
TCSG 6 Bot Komutanlığı ekipleri, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinden sürat botuyla Midilli Adası'na yasa dışı geçiş olacağı yönündeki ihbar üzerine Burhaniye açıklarında önlem almıştı. Afganistan uyruklu 26 kişiyi taşıyan bottakilere "dur" anonsu yapılmıştı. Anonsa ve uyarı ateşine rağmen yoluna devam eden bot, ekiplerin yaklaşık yarım saat süren ısrarlı takibi sonucu durdurulmuştu. Yabancı uyruklular ile kaçışı organize ettiği belirlenen E.B. ve O.Y, Ayvalık ilçesinde güvenlik güçlerine teslim edilmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...