Olmayan evin tapusuyla dolandırdılar

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Olmayan evin tapusuyla dolandırdılar

YAŞAM Haberleri  / iHA

Boş araziyi devremülk olarak yaşlılara satan dolandırıcılar, parasını kurtarmak isteyenleri farklı bir metotla bir defa daha kandırıyor

İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Naime Kahriman,  6 yıl önce Kuşadası’nda eşiyle tatil yaparken kendisine uzun süre dil döken şahıslardan devremülk daire satın aldı. 6 yıl boyunca taksitlerini ödeyen aile sonunda devremülklerinde tatil yapmak istedi. Ancak aile ödemeleri bittikten sonra ne tapularını alabildi ne de Kuşadası’nda tatil köyünde kendilerine yer verildi. Aileye Kuşadası yerine Yalova’daki tatil sitelerinden yer verileceği söylendi.

Yalova’nın kendilerine uzak olduğunu belirten çift, Bodrum’dan daire verilmesini talep etti ancak bunun için de yüksek ücret talep edildi. Bunun üzerine, Yalova’dan devremülk verilmesini kabul ettiler. Yalova’ya gittiklerinde, devremülk yerine boş bir arsada birkaç inşaat halinde bina gördüler. "Tapu aldık ama ortada mülk yok. Şu benim dairem diyemiyorum, ne satabiliyorum ne kiraya verebiliyorum” diyen yaşlı kadın, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Annesinin başına gelenlerden daha sonra haberi olan Barış Ölekli de şunları söyledi: "Parayı kurtarmak istedik. Aradım konuştum. "5 bin TL yatırın, sizi özel 5 kişinin içine alalım ve evinizi satıp paranızı geri verelim' dediler.
Daha sonra Gamze diye birisi arayıp peşin olursa 2 bin 700 lira yatıracağımı söyledi. Hemen yatırdım. Sonra kimseye ulaşamadım. Firma, 'Gamze sizi kandırmış, artık burada çalışmıyor' dedi. İnsanlar dikkat etsin bizim gibi iki defa dolandırılmasınlar."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...