Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çaya düşen yavru ayıyı vatandaş kurtardı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çaya düşen yavru ayıyı vatandaş kurtardı

YAŞAM Haberleri  / İHA

​Tunceli’de Pülümür Çayı’na düşen yavru ayı vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Tedavisi yapılarak bir süre beslenen ayı, daha sonra doğal ortamına bırakıldı.

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde Pülümür Çayı’na düşen yavru ayıyı gören vatandaşlar, uzun uğraşlar sonucu ayıyı azgın çay sularından çıkarmayı başardı. Yavru ayı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlardan alınarak tedavisi yapıldı. Bir süre ekipler tarafından beslenen ayı, daha sonra kafese konularak, çaya düştüğü alana yakın noktada yeniden doğaya bırakıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri ile bir süre oyun oynayan yavru ayı, daha sonra dağa doğru tırmanarak gözden kayboldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlisi Hasan Boy, ayıyı annesini bulması için bulunduğu alana bıraktıklarını söyledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...