Spor aşkı canından etti

Düzenleyen:
Spor aşkı canından etti

YAŞAM Haberleri

Denizli'de, okuldaki judo kursunda aniden fenalaşıp, duran kalbi sağlık ekipleri tarafından tekrar çalıştırılan, kaldırıldığı hastanede bir kez daha kalbi duran 12 yaşındaki ortaokul öğrencisi Mahmut Furkan Gözükızıl, yaşamını yitirdi. Kalp yetmezliği hastası olan Gözükızıl'ın bu rahatsızlığını spor aşkı nedeniyle öğretmenlerinden gizlediği ileri sürüldü.

Denizli Merkez Ortaokulu 2'nci sınıf öğrencisi Mahmut Furkan Gözükızıl, okulda bir süre önce açılan judo kursuna kayıt oldu. Bugün beden eğitimi dersinde, dışarıdan ücretli olarak gelen eğitmen eşliğinde Gözükızıl, 30 arkadaşıyla birlikte antrenman yapmaya başladı. Kalp yetmezliği rahatsızlığını öğretmenlerinden gizlediği iddia edilen Gözükızıl, antrenmanda aniden fenalaştı. Okul yönetiminin durumu bildirdiği 112 ekibi, Gözükızıl'a ilk müdahaleyi ambulansta yaptı. Gözükızıl'ın duran kalbi ambulansta yapılan müdahaleyle tekrar çalıştırılıp, Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, Gözükızıl'ın kalbi hastanede bir kez daha durdu. Doktorların çabalarına rağmen duran kalbi ikinci kez çalıştırılamayan Gözükızıl yaşamını yitirdi. Gözükızıl'ın ölüm haberi, öğretmenleri, okul arkadaşları ve yakınlarını yasa boğdu. 

Gözükızıl'ın cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu'na kaldırılırken, polis soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...