Mersin'de bir doktor darbedildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mersin'de bir doktor darbedildi

YAŞAM Haberleri  / AA

Tarsus Devlet Hastanesinde doktorun hasta yakını tarafından darbedilmesi nedeniyle meslektaşları protesto eylemi yaptı

Mersin'de, Tarsus Devlet Hastanesinde görevli bir doktor hasta yakını tarafından darbedildi. Tarsus Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli doktor Özgün Kösenli, önceki gün görev yaptığı sırada bir hasta yakını tarafından darbedildi. Dudağına 7 dikiş atılan doktora 10 gün iş göremez raporu verilirken, olayın şüphelisi gözaltına alındı. Hastane önünde toplanan meslektaşları ise olayı protesto etti. Sağlık-Sen Tarsus İlçe Başkanlığı Hastane Temsilcisi Leyla Demirpençe, yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarına hasta ve hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıların arttığını belirterek, durumun endişe verici olduğunu söyledi. Doktor Kösenli'nin uğradığı saldırı sonucu yaralandığını anımsatan Demirpençe, şöyle konuştu:
"Hiçbir insani ve ahlaki tarafı olmayan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerin cezalandırılmasını istiyoruz. Dün olduğu gibi bugün de sağlık çalışanlarının hep yanında olduk, yarın da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Şiddetin her türlüsüne olduğu gibi saldırı ve yıldırmalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz."
Konuşmanın ardından sağlık çalışanları bir süre alkışlı protesto eylemi yapıp dağıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...