Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şanlıurfa'da yasağı delen 18 PKK yandaşı gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şanlıurfa'da yasağı delen 18 PKK yandaşı gözaltına alındı

YAŞAM Haberleri  / AA

Halfeti ilçesinde terör örgütü propagandası yapan ve güvenlik güçlerine mukavemet eden 18 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa Valiliğince kent genelinde 6 gün boyunca yürüyüş ve miting gibi etkinliklerin yasaklanmasının ardından alınan güvenlik önlemleri sürüyor. Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın, bugün Halfeti ilçesinde doğum gününün kutlanması ihtimaline karşı ilçenin tüm giriş noktalarında güvenlik uygulamaları artırıldı. Şanlıurfa ve farklı kentlerden gelen yaklaşık 2 bin güvenlik görevlisi, ilçenin 5 farklı noktasında kimlik kontrolleri ve araçlarda arama yapıyor.
Polis, güvenlik gerekçesiyle ilçe nüfusuna kayıtlı olmayan kişilerin Halfeti'ye girmesine izin vermiyor. Son 4 günde Halfeti ilçesi girişinde yapılan kontrollerde terör örgütü propagandası yapan ve güvenlik güçlerine mukavemet eden 18 kişi gözaltına alındı.
Şanlıurfa Valiliğince, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesine istinaden, kentte bazı güvenlik önlemleri alındığı, yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki etkinliklerin 1-6 Nisan'da il merkezi ve ilçelerde yasaklandığı duyurulmuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...