Özgecan'ın katilini öldüren kişi belli oldu

Düzenleyen:
Özgecan'ın katilini öldüren kişi belli oldu

YAŞAM Haberleri

Özgecan Aslan'ın katilini cezaevinde öldüren hükümlünün kimliği belli olurken, zanlının silahı içeri nasıl soktuğu ortaya çıktı.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katilini cezaevinde öldüren hükümlünün adı ortaya çıkarken, ifadesinde tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği öğrenildi.

Özgecan'ın katilini öldüren kişi belli oldu

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Ahmet Suphi Altındöken ile oğluna yardım ettiği için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Necmettin Altındöken Kürkçüler Cezaevi'nde vurulmuş, oğul Altındöken kaldırıldığı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra Adana Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, Adalet Bakanlığı da Adana'ya iki müfettiş göndermişti. Bu arada, baba ve oğlu vuran kişinin A.G. isimli hükümlü olduğu, ifadesinde tabancayı tuvaletten aldığını söylediği öğrenildi. Ayrıca baba ve oğlu koğuşta vurduğu, silah sesleri üzerine koğuşa gelen infaz koruma memurunu da rehin aldığı ortaya çıktı. Cezaevinde 8 saattir hükümlünün sorgusu ve bağlantılarını aydınlatmak için soruşturma devam ediyor.

Özgecan'ın katilini öldüren kişi belli oldu

Özgecan'ın katili Tarsus'ta gömülmedi

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Arslan'ın katili cezaevinde öldürülen Ahmet Suphi Altındöken'in (27) cenazesi tekrar Adana'ya gönderildi.

Adana'da cezaevinde uğradığı saldırıda ölen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra Mersin'in Tarsus ilçesine gönderildi.

Özel bir firmaya ait cenaze aracıyla Tarsus Şehir Mezarlığına gece 03.30 sırlarında getirilen cenazenin Tarsus Şehit Mezarlığında gömülmesi istendi.

Mezarlık görevlileri Altındöken'in yakınlarına Tarsus Belediye Meclisinin aldığı karar gereğince gece gömülmeyeceğini ve morglarında yer olmadığını bildirdi.

Olay yerine gelen Mezarlıklar müdürüne durumu izah eden yakınları, cenazenin gömülmesi konusunda yardım istedi. Yetkililer, yasa gereği gömülemeyeceğini dile getirdi. Şehir Mezarlığına gelen Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan, yakınlarıyla görüştü. Ailenin gece defnedilmesi isteğini kabul edilemeyeceğini dile getiren Emniyet Müdürü Çakan, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ve Belediye Başkanı Şevket Can'la yaptığı görüşme sonucu, cenazenin Tarsus'ta gömülemeyeceğini bilgisi verdi.

Özgecan'ın katilini öldüren kişi belli oldu

Cenaze geldiği gibi Adana'ya gönderildi. Adana'da kimsesizler mezarlığında toprağa verileceğin öğrenildi.

Türkiye'de ölümüyle infial oluşturan Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde saldırıya uğradı. Alınan bilgiye göre, Necmettin Altındöken'de 2, oğlunda ise 1 kurşun yarası tespit edildi. Tedavi altına alınan Suphi Altındöken hayatını kaybederken, baba Necmettin Altındöken'in tedavisi sürüyor.

'Hiçbir şey kızımı geri getirmez'

Özgecan'ın annesi Songül Aslan, kızının katilinin öldürülmesiyle ilgili olarak konuşmak istemediğini söyledi. Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine anne Aslan, "Hiçbir şey benim kızımı geri getirmez. Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyoruz" dedi. Songül Aslan, AA'ya yaptığı açıklamada da "Allah belalarını versin. Ne diyeyim ki. Benim kızım geri gelmeyecek" dedi.

Özgecan'ın katilini öldüren kişi belli oldu

Baba Mehmet Aslan da "Her konuştuğumuzda eskiye dönüyoruz. Öldülerse de diyecek bir sözümüz yok" Sevindim de diyemem üzüldüm de diyemem" diye konuştu. Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan da "Caniler adına üzüldüm. Ölüm bu kadar ucuz olmamalı. Yaşayıp bizim yaşadıklarımızı hissetmelerini isterdim" dedi. Özgecan ailesinin avukatlarından Sevim Küçük de "Türkiye'nin en iyi korunan cezaevlerinden birinde silahlı saldırı akıllarda tabii ki soru işareti bırakıyor ama şu an için yetkililerden yapılacak bilgilendirmeyi beklemeliyiz" diye konuştu. Altındöken'in amcası Behzat Altındöken ise "Onları akraba kabul etmiyoruz. Cenazesini sahiplenmem" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...