Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alevlerle mücadeleye 'gönüllü' oldular

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Alevlerle mücadeleye 'gönüllü' oldular

YAŞAM Haberleri  / AA

Antalya'nın Kemer ilçesinde oluşturulan "gönüllü itfaiyecilik" sisteminde 10 gönüllü, yangınlara ilk müdahalede bulunuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan gönüllü itfaiye ekibi, yangınlara ilk müdahalede bulunarak itfaiyecilere destek veriyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Kemer'in Ulupınar Mahallesi'ndeki Çıralı mevkisinde oluşturduğu ekipte 10 gönüllü itfaiyeci görev yapıyor.

Tamamı esnaf olan gönüllü itfaiyeciler, gün içinde olağan işlerini yaparken yangın ihbarını aldıklarında, itfaiye daire başkanlığının kendilerine dağıttığı eldiven, yağmurluk ve yangın çizmesini giyerek alevlere müdahale etmeye koşuyor.

Gönüllü itfaiyeciler, Kemer merkezinden gelecek itfaiye ekipleri bölgeye ulaşıncaya kadar bölgedeki ilk müdahaleleri yapıyor ve alevlerin yayılmasını önlüyor.

Bungalov tarzı yerleşimde yangın riski

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Kahraman Üraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede ulaşımında sıkıntı yaşanan bölgelerde gönüllü itfaiye timinin uygun olacağını tespit ettiklerini ve İtfaiye Daire Başkanlığı ile irtibata geçerek sistemi Çıralı'da oluşturduklarını söyledi.

Gönüllü itfaiyecilere, daire başkanlığı uzmanlarınca eğitim verildiğini anlatan Üraz, tim tarafından kullanılması için bir itfaiye aracının da bölgeye gönderildiğini kaydetti. Çıralı'da daha çok bungalov tarzı konaklama olduğunun altını çizen Üraz, ağaçların içindeki bu yapı türünün yangın sırasında risk altında olduğunu da vurguladı.
5-8 dakikada müdahale

Gönüllü itfaiyeci Çıralı muhtarı Habip Altınkaya, son çıkan yangına 5-8 dakikada müdahale ettiklerini ve kısa sürede kontrol altına alarak yayılmasını önlediklerini anlattı.

Gönüllü itfaiyeciler sorumlusu pansiyoncu Ali Köylüoğlu da Kemer ile Çıralı arasının 40-45 kilometre olması nedeniyle itfaiyenin Çıralı'da çıkan bir yangına gelmesinin geç olduğunu vurguladı. Köylüoğlu, bölgeye gönderilen itfaiye aracı ve oluşturulan gönüllü itfaiye timinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...