Sıcaklar gidiyor, yağmur geliyor

Düzenleyen:
Sıcaklar gidiyor, yağmur geliyor

YAŞAM Haberleri

Sıcaklıkların 10-15 derece azalacağını belirten yetkililer, Karadeniz için yoğun yağış uyarısı yaptı.

Yurt genelinde mevsim normallerinin 10-12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, serin ve yağışlı havanın etkisiyle hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor. Meteorolojinin açıklamasında, “Öğle saatlerinden itibaren yurt geneli, kuzeybatı kesimlerden başlayarak, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girebilir. Yarın akşam saatlerinde Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatı kesimlerinde etkili olması beklenen yağışların perşembe günü, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında sağanak ve gök gürültülü şekilde kendisini göstereceği tahmin ediliyor. Yağışların, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de metrekareye 21-50 kilogram arasında düşmesi öngörülüyor. Serin ve yağışlı havanın cuma günü yurdu terk etmesi ve sıcaklıkların hafta sonundan itibaren tekrar yükselmesi bekleniyor” ifadeleri kullanıldı. 

MART 136 YILIN EN SICAK AYI
Bu arada geçtiğimiz mart ayı, sıcaklıkların ölçülmeye başlandığı 1880 yılından bu yana “en sıcak mart ayı” olarak kayıtlara geçti. ABD’li bilim adamlarına göre 2016 yılının mart ayında yeryüzündeki ortalama hava sıcaklığı, 20’nci yüzyıl ortalamasından yaklaşık 1.2 derece yüksek seyretti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...