HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Su alan bottaki 11 göçmen kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Su alan bottaki 11 göçmen kurtarıldı
Çanakkale, Kaçak, Göçmen, Mülteci, Haber

YAŞAM Haberleri  / AA

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışırken botları su alan 11 yabancı uyrukluyu, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları kurtardı.

Alınan bilgiye göre, Pakistan uyruklu 7, Burma uyruklu 4 kişi, Ayvacık sahilinden Midilli Adası'na geçmek için yaklaşık iki metre uzunluğundaki lastik botla Ege Denizi'ne açıldı. Tamamı erkek olan yabancı uyrukluların bindiği botun motoru bir süre sonra arızalandı ve bol su almaya başladı. Yabancı uyruklulardan Türkçe bilen bir kişi, telefonla Sahil Güvenlik Komutanlığını arayıp yardım talebinde bulundu. Küçükkuyu beldesinde konuşlanan ve kısa sürede bölgeye ulaşan görevliler, göçmenleri kurtarıp kıyıya getirdi. Giysi ve yiyecek desteği sağlanan yabancı uyruklular, işlemlerinin ardından Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...