Şehit polisimiz Öter dualarla sonsuzluğa uğurlandı

Düzenleyen:
Şehit polisimiz Öter dualarla sonsuzluğa uğurlandı

YAŞAM Haberleri

Şehit polis Mehmet Öter’in 5 yaşındaki kızı Esmanur’un babasının cenazesinde söylediği sözler yürekleri burktu.

Türkiye dün terör örgütü PKK’ya karşı mücadelede şehadet şerbeti içen 3 evladını daha ebediyete uğurlamanın hüznünü yaşadı. Şehitlerin cenaze törenlerinde gözyaşları sel olup aktı. Gaziantep’te 1 Mayıs’ta yaşanan karakol saldırısında yaralanarak, tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Mehmet Öter, memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı. 47 yaşındaki Öter’in cenaze namazı İzzetpaşa Camii’nde kılındı. Cenaze boyunca, şehidin babası Abdullah, annesi Semanur ve eşi Aycan gözyaşı döktü. Törende yakınlarının kucağında duran şehidin 5 yaşındaki kızı Esmanur, yanına gelenlere, “O, benim babam” diyerek, babasının cenazesini işaret etmesi herkesin yüreğini burktu. Daha sonra elindeki karanfillerle tabutun yanına giden Esmanur, şehit babasının fotoğrafını öptü. Polislerin omzunda taşınanan şehidin naaşı, Garnizon Şehitliği’nde defnedildi. 

Giresun’un Çaldağ Köyü’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Zafer Çalışkan için de Ankara’da cenaze töreni düzenlendi. Kocatepe Camii’ndeki törene, şehidin 15 yaşındaki kızı Halenur, babasının asker parkasıyla katıldı. Şehit kızı, askerlerin omuzunda babasının naaşı taşınırken asker selamı durdu. Şehit Çalışkan, cenaze töreninin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

EMEKLİ OLACAKTI ŞEHADETE KOŞTU

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanıp, tedavi gördüğü GATA’da şehit olan Özel Harekat Polisi Ergin Şara’nın şehadet haberi ise İzmir’deki ailesini yasa boğdu. Şehidin ağabeyi Kazım Şara, “Emeklilik hakkını elde etmişti. Geçici görevden gelince dilekçesini verecekti” dedi. Erzurumlu Şara’nın cenazesi vasiyeti üzerine ailesinin bulunduğu Karşıyaka’da gözyaşlarıyla defnedildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...